НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ / - НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ
14/05/2022 u 13:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Велика Британија зауставља шверц преко Луке Бар

- Родео почиње. Наплата рачуна долази. Мирно вријеме љубави и кохабитације ДПС мафије и државе и међународног фактора је прошло - наглашава он

Мирно вријеме љубави и кохабитације ДПС мафије и државе и међународног фактора је прошло, поручио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

 - Шверц кокаина из Латинске Америке у пошиљкама банана је већ стари “модус операнди” свих већих нарко картела и због тога су те пошиљке већ одавно на листи тзв. “ризичних терета” који су обавезно прегледани са скенерима и посебно контролисани.  Лука Бар је деценијама била атрактивна за нарко картеле јер све до скоро Царина није имала скенер, а и режим Ђукановића је гарантовао сигурни пријем и складиштење кокаина у ЦГ - навео је он.

Према његовим ријечима, ствари се драстично мијенају кад ДПС губи власт и тада ДЕА и Министарство правде САД и Велике Британије, од нове Владе траже хитне акције против ДПС нарко и дуванских картела.

 - Велика Британија исказује посебан интерес за заустављање шверца цигарета преко Луке Бар и веома су незадовољни са резултатима Кривог и Дритана. И поред јасних политичких порука, достављања безбједносних информација и анализа бивша Влада није успјела да спроведе задатке и испуни очекивања Велике Британије. Зато је Велика Бризанија сама кренула у акцију и да координира акције државних органа Црне Горе у спречавању шверца. Тако су кренули у постављању свог пункта у Луци Бар у којем ће радити њихови људи и који ће контролисати ситуацију у Луци - нагласио је он.

Медојевић је истакао и да је ових дана у  Луци Бар одржана и здружена вјежба државних органа “ЈАДРАН 22” са чиљем, између осталог, повећавања способности и капацитата у борби против шверца. 

 - Међународне истраге и обиље доказа преко апликације СКY показују да је у тој мрежи било на стотине полицајаца, тужилаца, судија, министара, агената обавјештајних служби, тајкуна, новинара, НВО активиста, страних дипломата и да су контролисали политичке, економске и криминалне токове у читавом региону - навео је он.

Како је додао, имали су подршку великих западних обавјештајних служби за које су одрађивали специјалне црне операције.

 - Кад је ова организација постала пријетња виталним интересима САД, ЕУ и Велике Британије, постали су опасна пријетња и нежељени терет из прошлости којег се треба отарасити. И сад је у току та међународна операција у којој ће бити похапшени сви кључни људи нарко и дуванских картела. Једино ће можда Ђукановић моћи да тргује са својим статусом, али остали ће бити процесуирани. Tолико ће ови опасни, моћни и богати криминалци бити спремни да то све мирно посматрају и иду на вишегодишње робије и остану без имовине, и да ли ће посегнути ка насиљем и тероризмом, остаје да се види - тврди он.

Истакао је и да је ова влада сувише слаба и без политичког легитимитета и снажног и патриотског вођства да може да контролише ситуацију.

 - Родео почиње. Наплата рачуна долази. Мирно вријеме љубави и кохабитације ДПС мафије и државе и међународног фактора је прошло - закључује Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:58