МЕК И ФОНД ЗА ИНОВАЦИЈЕ У ПОСЈЕТИ У СРБИЈИ / - ФОТО: МЕК
27/11/2021 u 11:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МЕК и Фонд за иновације посјетили кључне субјекте иновационог екосистема у Србији

У периоду који слиједи, у фокусу Владиних активности ће бити подршка иновационој заједници операционализована кроз грантове намијењене привреди и научно-истраживачкој заједници, казала је Липовина-Божовић

Делегација Министарства економског развоја и Фонда за иновације Црне Горе боравила је у Београду и посјетила Фонд за иновациону делатност и Научно-технолошки парк Београд како би се упознала са тренутним стањем, изазовима и добрим праксама у иновационом екосистему у региону. 

Делегација су чинили: Милена Липовина-Божовић, државна секретарка у Министарству економског развоја, Бојана Фемић-Радосавовић, извршна директорка Фонда за иновације, Василије Чарапић, предсједник Одбора директора Фонда за иновације, Ивана Пејовић, чланица Одбора директора Фонда за иновације, Милица Марковић, чланица Одбора директора Фонда за иновације, Милош Вуковић, пројект менаџер и Бојан Поповић, асистент пројект менаџера. Током посјете Београду делегација се састала са Иваном Ракоњцем, извршним директором Фонда и менаџерским тимом Фонда, као и Горданом Даниловић-Грковић, директорком Научно-технолошког парка Београд. Договорени су начини будуће сарадње, презентирани добри примјери успјешних иновација финансираних кроз пројекте Фонда за иновациону делатност Србије и предности које имају станари НТП Београд.

image

МЕК И ФОНД ЗА ИНОВАЦИЈЕ У ПОСЈЕТИ У СРБИЈИ

- ФОТО: МЕК

- У периоду који слиједи, у фокусу Владиних активности ће бити подршка иновационој заједници операционализована кроз грантове намијењене привреди и научно-истраживачкој заједници које ће у наредној години објавити Фонд за иновације. Истовремено, крајем 2022. године завршетком радова на изградњи Научно-технолошког парка биће обезбијеђена неопходна инфраструктура за развој цјелокупног иновационог екосистема. Вриједна искуства која су са нама подијелиле колеге из Србије и договорена сарадња за наредни период, допринијеће ефикаснијој имплементацији наших иновативних програма и пројеката - казала је државна секретарка Милена Липовина-Божовић.

Ова посјета је реализована кроз пројекат «Унапређење предузетништва кроз напредну савјетодавну подршку и инфомационе сервисе» који ко-финансирају Европска унија и Влада Црне Горе кроз инструмент претприступне помоћи ИПА, а спроводи ЕБРД у партнерству са Министарством економског развоја Црне Горе које је корисник овог пројекта.   

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:25