Зоран Микић / - УРА
09/03/2022 u 10:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Микић: Циљ УРА-е да влада има подршку 49 посланика

Микић је рекао да ће се влада бавити и другим активностима у циљу стављања ад акта отворених питања која оптерећују црногорску јавност, као што су питања односа са вјерским заједницама

Процес формирања нове владе улази у завршне фазе и главни циљ Грађанског покрета УРА је да она буде инклузивна и реформска, саопштено је из те партије.

Извршни директор УРА-е Зоран Микић казао је да су, након одлуке Главног одбора Социјалистичке народне партије, на корак ближе формирању нове, европске владе.

- Циљ УРА-е је да она има подршку 49 посланика у парламенту и да се убрза динамика разговора и преговора, јер грађани више немају времена за губљење - поручио је Микић.

Коментаришући то што свака партија другачије види приоритете рада европске владе, Микић је рекао да сви морају бити свјесни да је то реформска - прелазна влада.

- И да је испуњавање обавеза из европске агенде приоритет - поручио је он.

Микић је казао да ту спадају деблокада процеса европских интеграција, спровођење реформи из агенде Европске уније, рјешавање нагомиланих проблема у правосуђу.

- Као и наставак борбе против корупције и организованог криминала, спровођење и унапређење започетих економских реформи и реформа изборног законодавства у складу са препорукама ОЕБС/ОДИР-а су у врху приоритета нове владе - додао је Микић.

Он је рекао да ће се влада бавити и другим активностима у циљу стављања ад акта отворених питања која оптерећују црногорску јавност, као што су питања односа са вјерским заједницама.

Микић сматра да Црна Гора не може превазићи подјеле ако вјечно буде заробљена у референдумским подјелама 55-45.

- Због тога су нам неопходни нови искораци и нови модели који ће суштински допринијети смањењу подјела, а Црну Гору снажно повести у европску будућност и друштво развијених европских држава - закључио је Микић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 00:40