/ - фото: Срђан Бољевић
20/03/2022 u 19:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Микић: Питање дана када ће бити формирана влада

Уколико, ипак, не буде договора о мањинској влади, из УРА-е кажу да су на столу и неки други модели

Разговори о мањинској влади приводе се крају, кажу из Грађанског покрета УРА. Истичу да је питање дана када ће иницирати сједницу на којој ће се о томе расправљати, јавља TVCG преноси портал RTCG.

-Мислим да у овом тренутку готово да нема неких већих непознаница, тако да можемо очекивати да се тај процес заврши. Да ли ће то бити сјутра или наредних дана, нећемо робовати датумима, јер једноставно нема потребе да се намећу неки рокови и дан Д, али мислим да полако то улази у завршну фазу- казао је извршни директор ГП УРА Зоран Микић.

Остале партије данас нијесу хтјеле да се изјашњавају на ову тему. Из ДПС-а су у саопштењу упућеном УРА-и поручили да се изгласавањем мањинске владе, та партија враћа на власт, те да ће све одлуке од њих зависити.

-Уколико буде формирана мањинска Влада, то ће бити искључиво посљедица околности да вам је ДПС својим гласовима то омогућио, односно, да с нашом странком вршите власт. Свака одлука и свака политика мањинске Владе - уколико уопште одлучимо да вам дамо подршку, зависиће само и искључиво од Демократске партије социјалиста- наводе у ДПС-у.

Уколико, ипак, не буде договора о мањинској влади, из УРА-е кажу да су на столу и неки други модели.

-Видио сам да се посљедњих дана опет помиње нека опција техничке владе, тако да, осим коалиције Црно на бијело, која има четири посланика, преостаје 77 посланика који могу да се договоре и без нас. Тако да, ако неко понуди неки модел који може да добије већину у Парламенту, онда дефинитивно да и о томе треба размишљати. Оно о чему у овом тренутку не треба размишљати су нови избори-каже Микић.

Он истиче да би био велики губитак за све грађане да се у овом тренутку иде на изборе, јер ти избори не би донијели неку велику промјену на политичкој сцени и изгубили бисмо између шест и девет мјесеци.

-Имали би кампању, па изборе, па договоре, што значи да бисмо били до девет мјесеци далеко од те неке нове потенцијалне владе после избора-каже он.

Из УРА-е наглашавају да су урадили што је до њих, те да је сада на осталим партијама да одлуче који је најбољи модел за излазак из политичке и институционалне кризе у којој се Црна Гора већ дуго налази.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:11