/ - Марко Милачић
31/01/2022 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Абазовићу, једина дестабилизација ЦГ је она којом руководите заједно са Јоковићем

Предсједник Праве Црне Горереаговао је на данашњу прес конференцију потпредсједника Владе и питао га ко уствари брани фотеље

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић реаговао је на данашњу прес конференцију потпредсједника Владе Дритана Абазовића и питао га ко уствари брани фотеље.

- Господине Абазовићу, пошто сте помињали одбрану фотеља, питамо вас ко брани фотеље? Ви, који са СНП-ом и ДПС-ом планирате формирање нове парламентарне већине и нове, мањинске владе бјежећи од избора или они који желе нове изборе у жељи да ни по коју цијену не дође до прекрајања изборне воље грађана- навео је он.

Милачић се осврнуо и на Абазовићево данашње спомињање Митрополита Јоаникија.

- Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић на данашњој прес конференцији опет петља Цркву, овога пута Митрополита Јоаникија, у своје дневнополитичке и пропагандне сврхе. Господине Дритане Абазовићу, одакле вам право да се позивате на Цркву док промовишете ставове Мила Ђукановића по Црној Гори? Одакле вам право и дрскост да помињете Митрополита Јоаникија, да се на њега позивате? Не позивате се на Митрополита, старјешину у Црној Гори, када идете код Српског Патријарха да га ви лично и на ваш захтјев уочи Светога Саве информишете о Црној Гори?- истакао је Милачић, поред осталог.

Како је нагласио, оно што је Ђукановић говорио за своје "партнере у владајућој већини" у децембру 2021. године, Абазовић и Јоковић данас говоре у јануару 2022. године по Црној Гори али и Србији и према међународној заједници.

- При том су слагали и међународну заједницу јер су Црној Гори донијели снажну унутрашњу нестабилност, и Србију јер су јој донијели причу о лажној инклузији Срба у црногорске институције, и народ који их је гласао 30. августа јер су му донијели издају и извели га на улице. Сада треба пребацити кривицу на тај народ и на оне политичке субјекте који су остали уз народ и уз оне договоре и споразуме које су правили и са ГП УРА и са другим коалиционим партнерима и са међународном заједницом. Избора се бојите колико и грађана. Тај modus operandi је Ђукановић имао годинама и овај народ је имун на тај политички вирус. Господине Абазовићу, једина дестабилизација Црне Горе је она којом руководите заједно са Владимиром Јоковићем- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 12:58