Марко Милачић / Фото. Архива
15/04/2022 u 10:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Ранко Кривокапић фотељу шефа дипломатије није могао ни да сања за 30 година

Повјерење за најосјетиљивије ресоре добија ни мање ни више него СДП са "пензионисаним Ранком", пише у саопштењу Праве Црне Горе

Права Црна Гора, на челу са Марком Милачићем, позвала је СНП да одустане од учешћа у мањинској влади.

- Још једном позивамо да не предаје власт у руке ДПС-у зарад шест министарских фотеља- поручују из ове партије. 

Наводе да се СНП ту неће питати ништа чак ни када се примјени двотрећинска формула, јер је шест гласова испод једне трећине. 

- То значи да се СНП неће питати ни у конструктивним предлозима, нити ће имати блокирајући механизам вета или било чега, а у Скупштини ће се питати још и мање. То је цијена конверзије пет посланичких мјеста за шест министарских у тој влади- истиче се у саопштењу Праве Црне Горе. 

Према њиховим ријечима, повјерење за најосјетиљивије ресоре добија ни мање ни више него СДП са "пензионисаним Ранком Кривокапићем у ресору министра вањских послова".

-  То овај господин ни за 30 година шуровања са ДПС-ом није могао ни да сања. Кад су сва обећања око мањинске владе увелико погажена и дефинитивно постала немогућа, да бар у овом тренутку направе отклон од издајничке и штеточинске политике у коју су слијепо загазили већ мјесецима, због које су потписали издајнички Меморандум, рушили Владу, руководство Скупштине, парламентарну већину, односе међу грађанима и сваки свој кредибилитет. Већ сада је јасно да Темељни уговор са СПЦ који најављује СНП није признање њеног вјековног канонског и државотворног статуса, него изговор за деградацију њеног статуса и правдање потписивања истог таквог "уговора" са НВО ЦПЦ, проистеклу из евиденције неколико атеиста код МУП-а. Исти модел је за ових 30 година већ излизано примијењен на друге националне институције када је Црногорска академија наука и умјетности деградирана и изједначена са НВО Дукљанска академија наука и умјетности, када је Универзитет Црне Горе деградиран изједначавањем са разним којекаквим тајкунским унивезитетима и приватним ноћним школама. По истом моделу су фирме од једног евра, лажних бизнисмена и привредника, преузимале велика државна предузећа, крадући име, послове, новац, знање и имовину. Потпуна деградација свега што овај народ и грађане Црне Горе држи у поретку, међусобном уважавању и пристојној заједници плаћена је са шест министарских фотеља СНП-а- закључује се у саопштењу Милачићеве партије. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 19:35