Марко Милачић / Фото: Права ЦГ
04/04/2022 u 11:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачићева партија се спрема за изборе у ПГ: ДПС ће поново доживјети фијаско

Пожртвовано ћемо радити на истискивању са политичке сцене оних снага које раде на формирању мањинске владе, кажу из Праве

Права Црна Гора одржала је сједницу Предсједништва партије којом је предсједавао предсједник Марко Милачић, а са сједнице је поручено да ће одличан резултат и добру енергију са избора у Беранама пренијети и на Подгорицу. 

- Права Црна Гора је једини прави побједник локалних избора у Беранама, између осталог, јер је одличним резултатом дошла у позицију да директно утиче на искључивање СНП-а из локалне власти и директно кажњавање те партије за издајничку политику коју та партија спроводи још од потписивања Меморандума. То је онај СНП који се залаже за владу изгласану од посланика ДПС-а, супротној вољи побједника 30. августа, мањинску владу на коју су грађани већ сада огорчени због начина њеног пропагирања, чији ће конституенти до задњег дана бјежати од избора и иза кулиса пристајати на све уцјене ДПС-а када им запријети отказивањем подршке - као што је случај ових дана поводом учешћа СДП-а у мањинској влади - јер знају да је то последња влада у којој могу сједјети и последње учешће у институцијама на које могу утицати- поручили су из Праве. 

Навели су да спремно чекају изборе у 14 црногорских општина.

- Ти избори су приоритет наше партије у наредном периоду, са посебним нагласком на Подгорицу. Наша је обавеза да енергију и одличан резултат из Берана пренесемо на изборе у Главном граду и 13 других локалних избора и да наш резултат још јаче унаприједимо у овом изборном циклусу, у коме ће ДПС доживјети тотални фијаско, какав је доживио на свим локалним изборима од 30. августа 2020. године. Осим тога, Права Црна Гора у овом изборном процесу очекује да сви једнако пожртвовано радимо на истискивању са политичке сцене оних снага које раде на формирању мањинске владе, али и свих политика које су недоречене према том концепту и концептима који подразумијевају ДПС на овај или онај начин- додали су из Праве. 

Према њиховим ријечима, биће новаенергијаизбора и највећа брана издаји изборне воље.

- Права Црна Гора неће дати било какав допринос мањинској влади заснованој на издаји изборне воље грађана. Једино часно рјешење и пут ка стабилности и грађанском миру представљају ванредни парламентарни избори. Наратив УРА и СНП-а да ова власт нема капацитета да организује изборе, а имала је власт ДПС-а гдје смо их до ногу потукли 30.  августа, директна је лаж и не пије воду ни по једном основу. Уколико се одлуче да на неуставан начин преузму власт, Права Црна Гора ће са грађанима организовати кораке за свргавање такве власти, који ће у једном или другом тренутку уродити плодом, јер није било давно када је ДПС покушао на сличан начин да преузме локалну власт у Будви, па сви знамо колико су они данас далеко од приласка свакој власти у тој општини без обзира на друге проблеме. Коначно, Права Црна Гора ће уколико до мањинске владе уопште дође, заједно са грађанима радити на притиску који ће свргнути  неуставну и недемократску власт и истрајаће на тој политици са грађанима све до расписивања избора и формирања владе која ће бити изабрана на тим демократским изборима- закључује се у саопштењу Праве. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:44