/ - Милачић у Зети (ФОТО: Права ЦГ)
30/05/2022 u 15:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: И са Зетом, и без Зете у оквиру Подгорице доживјећете фијаско

Они желе преко Зете да спасу највећу битку која предстоји, а то је битка за ослобођење и демократизацију Подгорице, наводи он

Права Црна Гора у оквиру теренске кампање одржала је састанак у Зети. На састанку су поред чланова Одбора Праве Црне Горе Зета говорили предсједник партије Марко Милачић, предсједник Одбора Праве Црне Горе Подгорица Стефан Вешовић као и предсједник Одбора у Зети Светозар Улићевић.

Милачић је казао: 

"Они желе преко Зете да спасу највећу битку која предстоји, а то је битка за ослобођење и демократизацију Подгорице. Они добро знају, и то је очајнички покушај губитника, да и са Зетом, и без Зете у оквиру Подгорице неће побиједити ни у Зети ни у Подгорици. 

Не говоре то само истраживања, то говоре сви избори у Црној Гори. То говори Мојковац, то говори Никшић, то смо видјели и у Беранама. ДПС је тамо са 17 одборника спао на 9 и Права Црна Гора је поносна што је на снажан начин томе допринијела. Тако ће бити и у Подгорици. Тако ће бити и у Зети. Тако ће бити и у сваком другом граду, зато што је ово политичка партија, која је показала да држи ријеч. 

Нема политичке партије, а на челу наше партије у Зети Светозара Улићевића, која искреније жели да Зета добије статус самосталне општине, да ова богата, плодна територија, плодна Зета напокон може, када већ неће други и када други према њој се односе окупаторски, да може да организује свој живот. Дакле, нема политичке партије која више то жели, а ја вам сад кажем бићемо до избора у Подгорици најжешће против тога. Зато што ви не заслужујете да се са вама крпи губитничка, криминална, издајничка политика. Ако сте чекали, ако смо сви чекали 30 година, можемо ради образа, части и морала сачекати још неколико мјесеци.

Морамо да пружимо снажан отпор тој идеји, квалитетан отпор, демократски, зрело, мудро. Морамо да покажемо сви заједно да не смијемо да им дозволимо да се играју са Зећанкама и Зећанима. Да не смију да се играју са образом, јер ово је питање образа па тек онда политике. Зато што желе да вас купе, сада желе да вас купе тиме што ће вам повлађивати, а на тај начин вас покушавају највише понизити и увриједити вашу елементарну људску интелигенцију да они то заиста желе, као да ви искусни људи и млађи људи не видите сјајно због чега се то ради. 

Ако сте могли и ако смо могли да се побунимо 30. августа за наше светиње у смислу Српске православне цркве, вјерујем да је и Зета за вас светиња и да на исти начин ако буде требало треба да се побунимо и кажемо, нећете се играти са нашим образима и нашом чашћу.

Дакле ви треба да одлучите, а не неко други када ће Зета бити самостална општина, а ја мислим да прво треба да им одговорите на ово што су радили ове четири године, зато што је ово и бјежање од вас. Зато што ви имате право да одговорите, а онда када их до ногу политички потучемо на локалним изборима, е онда ћемо ми да сједнемо и Права Црна Гора као несумњиви дио нове власти у Главном граду и онда ћемо да кажемо, е сада ће Зећани часно без икаквих куповина да одлуче о својој судбини везано за Подгорицу. Дакле, мислим да је то једино часно, једино поштено.“

Предсједник одбора Праве Црне Горе Подгорица Стефан Вешовић поручио је:

„Очигледна је намјера да се ДПС-у као коалиционом партнеру СНП-а и УРЕ да што већа помоћ па и онда након шестомјесечног продужења владавине ДПС-а и Ивана Вуковића у Подгорици на ред је дошло и проглашење Зете као независне општине, чиме је дошло до сигурно неких четири пет хиљада гласова смањења разлике ДПС-а у оквиру Главног града. Исти они који су Зету и довели у ово стање, које сада јесте, пред изборе желе да је одсјеку од Подгорице и не дозволе вама да им кажете шта мислите о њима.“

Предсједник Одбора у Зети Светозар Улићевић осврнуо се на положај Зете као самосталне општине и на став Праве Црне Горе поводом тога:

„Видите и сами и знате да је статус самосталне општине у Зети сан сваког мјештанина Зете. То је став и Праве Црне Горе. Међутим, зашто Зета није постала самостална општина прије десет година, кад је била у много бољем стању? Зашто Зета не постане самостална општина за пар мјесеци, послије локалних избора? Ту смо се наравно поново одредили, поново смо заузели наш јасан и препознатљив став да нећемо учествовати у таквој скаламерији и да у овом тренутку нећемо дати подршку да Зета буде самостална општина чиме би  ДПС-у дали појас за спашавање.“ 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:07