Marko Milačić i Vladislav Maslenikov / - FOTO: PRAVA CRNA GORA
09/05/2023 u 10:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milačić Maslenikovu: Istoriјska zahvalnost Rusiјi za odlučuјući doprinos pobјedi nad fašizmom

Crna Gora je pokrenula opštenarodni ustanak protiv fašizma 13. jula 1941. godine, koji je bio najveći do tada u porobljenoj Evropi. Sa dubokim pijetetom se sjećamo heroja iz Crne Gore, koji su dali svoje živote u antifašističkoj borbi, kazao je Milačić

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i ambasador Ruske Federacije Vladislav Maslenikov sastali su se u prostorijama Prave Crne Gore u Podgorici.

Kako je saopšteno iz ove partije, Milačić je ambasadoru Maslenikovu uz srdačnu dobrodošlicu čestitao 9. maj, Dan Pobjede u Velikom Otadžbinskom ratu i oslobođenja Evrope od fašizma:

- Želim da u svoje ime i u ime Prave Crne Gore čestitam Vama i Vašem narodu 9. maj, Dan Pobjede u Velikom Otadžbinskom ratu i oslobođenju Evrope od fašizma - kazao je Milačić i dodao: 

"Svi kao društvo treba da iskažemo istorijsku zahvalnost Rusiji koja je dala konačni doprinos u oslobođenju svijeta od fašizma i izborila se za zajedničku slobodu."

Ovaj dan nam služi na sjećanje na sve žrtve koje su živote položile u temelje slobode, a istovremeno treba da budemo ponosni i zahvalni zbog hrabrosti, odlučnosti i istrajnosti vojnika i civila koji nisu odustali i koji su pobijedili zajedničkog neprijatelja kako bi mi danas živjeli u miru. Svima koji su dali živote neka je vječna slava i hvala, navodi se u saopštenju.

Na 9. maj 1945. godine svijet je pobijedio fašizam, a Rusija je pobijedila svijet zla, dodaje se.

- Koristim ovu priliku da čestitam pobjedu nad fašizmom svim državama Evrope, koje su učestvovale u antifašističkoj borbi i izvojevale zajedničku pobjedu - kazao je Milačić i dodao:

"Čestitam svim građankama i građanima Crne Gore pobjedu nad fašizmom. Crna Gora je pokrenula opštenarodni ustanak protiv fašizma 13. jula 1941. godine, koji je bio najveći do tada u porobljenoj Evropi. Sa dubokim pijetetom se sjećamo heroja iz Crne Gore, koji su dali svoje živote u antifašističkoj borbi."

Prava Crna Gora baštini antifašističke vrijednosti i zato će nastaviti da se bori protiv svih oblika fašizma, dodaje se.

Ambasador Ruske Federacije Vladislav Maslenikov zahvalio se predsjedniku Prave Crne Gore Marku Milačiću na srdačnom i prijateljskom susretu i izrazio poštovanje prema politici Prave Crne Gore, između ostaloga, zbog toga što njeguje prijateljske i tradicionalne odnose sa Rusijom, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:08