Milačić / Foto: Prava CG
12/08/2022 u 11:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milačić: Ne može Temeljni ugovor da bude poništen bez amina SPC, SNP ga zloupotrebljava za fotelje

Iza priče o navodnoj zaštiti Temeljnog ugovora štite se fotelje Ranka Кrivokapića i Raška Кonjevića, tvrdi on

Vlada, a naročito SNP, Temeljni ugovor koriste kao smokvin list za izdaju 30. avgusta i brutalno vraćanje DPS-a po dubini, širini i visini, tvrdi predsjednik prave Crne Gore Marko Milačić. 

- Svjedoci smo ovih dana da se Temeljni ugovor besprizorno zloupotrebljava u cilju zaštite odlazećih fotelja, pa se čak propagandistički plasira teza „ko obara Vladu, obara Temeljni ugovor“, dok je lično Mitropolit Joanikije nedavno javno kazao da se ovaj ugovor ne može poništiti bez saglasnosti obje strane, dakle ne može biti poništen bez amina SPC- kazao je on. 

Milačić tvrdi da se iza priče o navodnoj zaštiti Temeljnog ugovora štite se fotelje ministara Ranka Кrivokapića i Raška Кonjevića, kao i svih onih postavljenih funkcionera DPS-a "koji su imenovani upravo zahvaljujući političkoj trgovini SNP-a i URA sa DPS-om". 

- Odmah nakon potpisivanja Temeljnog ugovora smo na primjeru dešavanja u Cetinjskom manastiru i drugim crkvenim objektima vidjeli koliko je SNP-u i URI stalo do poštovanja i zaštite kako imovine SPC tako i samog Temeljnog ugovora. Ćutanje jednih (SNP) i sudjelovanje drugih (URA) u vidu podnošenja lažne krivične prijave protiv monahinje jasno pokazuju njihove namjere. Ne pada Temeljni ugovor padom Vlade već je njegova zloupotreba razlog više da ova Vlada padne.  Vidimo, takođe, da URA ne odustaje da pomogne DPS-u i 16. avgusta glasa za odvajanje Zete od Podgorice, na šta građani Zete i Podgorice moraju odlučno odgovoriti, ali i što je još jedan u nizu razloga zašto ova Vlada treba i mora da padne- zaključio je Milačić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:36