Марко Милачић / - Права ЦГ
26/04/2022 u 10:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Нећемо учествовати у кривичном догађају на Цетињу, свако ко дође постаје саучесник

Права Црна Гора је поднијела детаљну и образложену кривичну пријаву Специјалном државном тужилаштву против 46 посланика који су нелегалним заказивањем сједнице Скупштине починили низ тешких кривичних дјела

Права Црна Гора неће учествовати у раду нелегалне конститутивне сједнице Скупштине на Цетињу 28. априла 2022. године коју сматрамо кривичним догађајем првог реда на коме нема мјеста ниједном посланику изабраном из редова побједничке већине 30. августа, саопштио је Марко Милачић, предсједник Праве Црне Горе.

- Као политичка партија, Права Црна Гора је поднијела детаљну и образложену кривичну пријаву Специјалном државном тужилаштву против 46 посланика Скупштине који су нелегалним заказивањем сједнице Скупштине починили низ тешких кривичних дјела, те су даље радње на спречавању овог кривичног догађаја на тужилаштву и полицији.

Сваку даљу институционалну активност у Скупштини и другим органима Права Црна Гора ће искључиво користити ради политичког образлагања и подршке оптужбама изнијетих против организоване криминалне групе коју евидентно чине 46 посланика Скупштине, док би учествовање у одлучивању и гласању било саучесништво у кривичним дјелима ове организоване криминалне групе, те ће се до конституисања следећег сазива Скупштине уздржати од било каквих иницијатива и одлука у том органу власти - наводи се у саопштењу.

Из Праве ЦГ подсјећају да су у сусједној Словенији, чланици Европске Уније, у фебруару 2022. године расписани пријевремени парламентарни избори, а да су одржани прије неколико дана, па је, како наводе, циничан изговор организоване криминалне групе која је почетком истог тог фебруара срушила Владу, да није могла организовати парламентарне изборе због европског пута и губитка динамике у спровођењу реформи.

- Прави разлог је у самовласном преузимању институција, повратку ДПС-а, финализацији политичке корупције и гушењу воље грађана Црне Горе. Не заборавимо да је преко 60% грађана Црне Горе током читавог овог процеса било и остало за одржавање ванредних парламентарних избора, против било какве нелегитимне и наметнуте мањинске владе.

Уколико заказани криминални догађај не добије институционални одговор црногорског правосуђа, Права Црна Гора ће своје активности ускладити са вољом и активностима грађана који ће овој групи од 46 посланика и политичких партија из којих долазе дати одговор који заслужују својим недјелима. У том послу бићемо окренути побједницима 30. августа који су цјелокупно вријеме показали лојалност извојеваној побједи и подржали реформе те побједе.

Не постоји изговор за присуство овом кривичном догађају на Цетињу и свако ко буде присутан у Скупштини општине Цетиње у четвртак 28. априла, постаће саучесник у криминалној групи сакупљеној ради вршења дјела самовлашћа, злоупотребе службеног положаја и оних дјела против државних органа и уставног поретка недостојних било којег грађанина Црне Горе, а поготово посланика и политичких представника 30. августа 2020. године - истакао је Милачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 14:12