/ - Марко Милачић
02/06/2021 u 14:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Ни у сну не помињати нове изборе

Помен нове власти у контексту прања новца и шверца цигарета је, како је рекао, дубоко опасна ствар

Оптужбе да се црногорска влада бави шверцом цигарета рушење је воље народа, поручио је током расправе у парламенту посланик Праве Црне Горе Марко Милачић.

-Одлично министре што се стварају законске претпоставке да се ухапси Здравко Кривокапић, да се ухапсите ви, можда ваши сарадници, госпођа Срзентић, Влада и сви остали који се, ево чујемо данас баве прањем новца, шверцом цигарета. Да ли се можда бавите и убиствима, силовањима, трговањем бијелим робљем? Све смо ово чули данас у Скупштини Црне Горе. Па смо чули и закључак да су нови избори једно од рјешења. И морам да кажем, да ни у сну не смијемо да помињемо нове изборе-порулио је Милачић.

Казао је да су се у парламенту чуле оптужбе у вези са Законом о спречавању прања новца јер, како је рекао Милачић, "ко шверцује цигарете, логично да пере новац".

-Jа сам бескрајно тужан данас као посланик и дио парламентарне већине, да чујем оптужбе, да и ја индиректно и сви ми, јер смо власт, учествујемо индиректно, а неко и директно у прању новца, у шверцу цигарета. То је срамота. Да ли ми на овај начин чувамо изборну вољу грађана? Да ли је ово начин како да чувамо јединство?-питао је Милачић.

Он сматра да је опасна ствар помен нове власти у контексту прања новца и шверца цигарета.

-Ствар која води дестабилизацији. Чујемо опозицију која ужива у томе, која онда додаје неке квалификације, нама спочитава да не можемо да се договоримо, да смо ми шверцери цигарета. Позивам Вас министре да ухапсите и мене, јер сам и ја можда шверцер цигарета, можда перем новац, позивам Вас да испитате и мене, да колико је одмах испитате и Кривокапића, Спајића, Срзентићку, Радуловића. Можда и Весна Братић шверцује цигарете, можда се и она бави криминалом, можда је и некога убила. Сазнаћемо шта ради Весна Братић, осим што се бави ћирилизацијом Црне Горе. Којим криминалом се бави рецимо Ваш колега Стијовић? - рекао је он.

- Ја се за ово нисам борио.  Након 30 година не може бити лако. Може бити једино овако, компликовано, са страшним опструкцијама. Преклињем вас колеге из парламентарне већине да ово не радимо. Дајте да се уједињавамо, повезујемо. Треба критиковати, али зна се како се критикује у оквиру власти. Онако да никада не личимо на опозицију-рекао је Милачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 04:49