/ - Марко Милачић
18/10/2021 u 09:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Није вријеме за уцјене већ за компромис

Коментаришући вијест да је Цетињски манастир уписан као својина МЦП, Милачић је казао да се ријеч о исправљању грешке

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић сматра да је договор парламентарне већине итекако могућ. Он је у Јутарњем програму ТВЦГ казао да је експертско-нестраначки приступ који заговара УРА уцјена и позвао је колеге да спусте лопту и да сједну за сто да се договоре. Приједлог о мањинској влади назвао је дјечијим играма.

-Ја дубоко вјерујем да ће доћи до заједничког става, да ће се ставови 41-ог посланик парламентарне већине приближити и да ћемо напокон имати реконструкцију Владе. Ипак 38 посланика парламентарне већине је на најсличнијем фону да можемо дзволити под експерстким условима да буду укључени у Владу и представници политичких партија и због тога позивам све своје колеге да спустимо лопту, да спустимо све уско партијске интересе на земљу и да се океренемо општем интересу свих грађана-истакао је Милачић.

Он каже да је за Праву Црну Гору важно да уђе квалитетан човјек.

-Важно је да је Влада квалитетна и да унаприједимо њен рад. Не видим никакав проблем да било ко ко је стручан уђе у Владу. То што је он политичар, па зар је то дискриминација политичара- казао је он.

Експертско-нестраначки приступ који заговара УРА по његовом мишљењу није добра ствар.

-Мислим да је то класично уцјењивање, да није вријеме за никакве уцјене. Никада од 30. августа нијесам никога уцијенио, а немојте да мислите да сам са свим био одушевљен-казао је он.

Истакао је да парламентарна већина не може без УРЕ или било ког посланика, што је јасно.

-Али уцјене никако, компромис свакако и морамо да сједнемо што прије- истакао је Милачић.

Он је позвао колеге да пусте уцјене и да се окрену грађанима.

Мањинску Владу коју предлажу неке партије назвао је дјечијим играма.

-Због чега бисмо имали мањинску Владу кад имамо 41-ог посланика у пуном капацитерту. Нас је бирао народ, не видим разлог да буде било каква мањинска подршка. Мислим да смо сви довољно зрели. Оно што је јако важно је да сви ми смо рекли да нећемо дирати Споразум који је основ ове Владе. Ово видим као неозбиљан приступ- казао је он.  

Истакао је да је грађанима небитно ко је у Влади, већ да трађе бољи стандард.

-Свакодневно видим разноразне захтјеве око реконструкције Владе. Грађанима није битно ко ће бити у Влади појединачно доминантно, много је важнији њихов свакодневни живот и Тужилаштво. Битно је да можемо да се изборимо против организованог криминала и корупције што директно утиче на наш живот- казао је Милачић.

Коментаришући вијест да је Цетињски манастир уписан као својина МЦП, Милачић је казао да се ријеч о исправљању грешке.

-Нас чекао толико исправки грешака направљених у претходних 30 година. Он није одузет Пријестоници већ је уписан како треба да буде уписан, као власништво МЦП. То што неко мисли да Митрополија није црногорска, то је друга ствар. МЦП је нешто најцрногорскије што постоји у Црној Гори. МЦП је градила Црну Гору, ту нема ништа спорно- казао је он.

Истакао је да ту нема ништа спорно и да је као грађанин поносан на те ствари.

-Желим да позовем људе на Цетињу и који се изјашњавају као Црногорци да ту нема ништа против било кога-казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:36