/ -FOTO: JUTJUB
03/02/2023 u 09:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milačić podržava Mandića: Pad DPS-a je nezaustavljiv

Na talasu slobode dočekane 30. avgusta, pozivamo građane da na izborima u martu na birališta izađu u što većem broju, poručuju iz Prave Crne Gore

Predsjedništvo Prave Crne Gore, na čijem je čelu Marko Milačić, donijelo je odluku da na predsjedničkim izborima daju podršku kandidatu Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću. 

- Na talasu slobode dočekane 30. avgusta, pozivamo građane da na izborima u martu na birališta izađu u što većem broju, kako bi još jednom potvrdili osvojenu pobjedu i kako bi se nastavio nezaustavljivi pad DPS-a - kažu iz Milačićeve partije. 

Prema njihovim riječima, neuspjeh pregovora o formiranju 44. Vlade je direktna posledica politički i diplomatski navalentnog miješanja predstavnika međunarodne zajednice u unutrašnje stvari suverene države i otvorena stigmatizacija dijela lidera i političkih partija kao neprihvatljivog dijela crnogorske političke scene.

- Nametnuo je kao uslov evropskih integracija Crne Gore, tezu o svođenju unutrašnje politike na partije takozvanog centra i partije koje, u smislu saradnje sa međunarodnim partnerima, ne znače ništa. Ovakav narativ i desuverenizacija Crne Gore neprihvatljiv je, ali i neopravdan i predstavlja najdirektnije gaženje Ustavnog prava građanina da bira i bude biran, svodeći ga na puko napisanu normu koja u realnosti ne pronalazi svoj smisao ni svoje postojanje. U svijetlu aktuelnih političkih dešavanja, Predsjedništvo i Glavni odbor Prave Crne Gore izražavaju podršku evropskim integracijama, uz nužan uslov očuvanja kulturnog, istorijskog i tradicionalnog nasleđa bez podređivanja suvereniteta suštinskoj kontroli i uslovljavanju političkog života, u kom kontestu je, između ostaloga, važna kandidatura lidera DF-a na izborima za Predsjednika Crne Gore- zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:36