Са сједнице Градског одбора Подгорице Праве Црне Горе / - Права ЦГ
07/02/2022 u 10:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Права ЦГ своје политичко дјеловање наставља као опозиција

Права Црна Гора од самог почетка промјене власти била и остала на истим позицијама снажне одбране изборне воље грађана, да су на сваком мјесту и на сваком кораку били брана закулисним радњама, меморандумским преварама и издаји воље грађана

На јуче одржаној сједници Градског одбора Праве Црне Горе Подгорица констатован је престанак мандата претходном и изабран нови градски одбор, нови предсједник одбора, економиста Стефан Вешовић, као и секретарка одбора правница Ана Дујовић

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић, који је предсједавао сједницом, пожелио је срећан рад новом саставу Градског одбора, предсједнику и секретарки. 

- Снажење и јачање наше партије одражава се данас и кроз освјежавање, снажење и јачање нашег Градског одбора који ће дати велики допринос у сигурном развлашћивању ДПС-а у Подгорици на предстојећим локалним изборима. Радује ме велики број нових лица у нашем одбору, што је потврда наше зреле, конструктивне и одлучне политике, нарочито од побједе 30. августа - казао је Милачић.

Истакао је да грађани препознају чињеницу да је Права Црна Гора од самог почетка промјене власти била и остала на истим позицијама снажне одбране изборне воље грађана, да су на сваком мјесту и на сваком кораку били брана закулисним радњама, меморандумским преварама и издаји воље грађана која се прије неколико дана и озваничила. Милачић наводи да ни у једном тренутку нису правили компромисе са онима који су се играли са 30. августом и нису, нити ће ћутати на било чије гажење 30. августа. 

- За разлику од већине колега из наше предизборне коалиције "За будућност Црне Горе", који су у тренутку историјске издаје грађана чак и напустили салу, били смо са народом на улицама док се припремала највећа издаја озваничена на претходној сједници Скупштине и то треба да служи на част сваком члану и сваком симпатизеру Праве Црне Горе.

Иницијатива за разрјешење предсједника Скупштине Алексе Бечића је очекивани наставак дјеловања нове већине УРА и ДПС-а, уз подршку СНП-а и других, те још један доказ да парламентарне већина 30. августа више нема и да је срушена од стране потписника меморандума скупа са ДПС-ом. Права Црна Гора ће у овој кризи остати уз народ који је издан од већине својих представника. Своје политичко дјеловање наставићемо као опозиција, јер нећемо пристати на уцјене које спроводи УРА са потписницима меморандума ради било које фотеље и било које функције у којој не можемо спроводити политику 30. августа. Од обарања Владе од стране УРА и ДПС-а, Права Црна Гора ставља знак једнакости између УРЕ и ДПС-а - казао је предсједник Праве ЦГ.

Новоизабрани предсједник Градског одбора Стефан Вешовић захвалио се на указаном повјерењу и поручио:

"На предстојећим локалним изборима у Подгорици очекујем да се као парламентарна странка изузетно озбиљно представимо и уђемо у локални парламент. Један од главних циљева је наставак развлашћивања ДПС-а на локалним нивоима. Иако на републичком нивоу, некадашње колеге из парламентарне већине, све раде да се рехабилитује ДПС, Права Црна Гора ће бити кочничар на том путу".

Вешовић наводи да ће избори који ће бити одржани у мају, имајући у виду политичку атмосферу у земљи, очигледно бити једна врста референдума.

- Од нас из Подгоричког одбора очекујем озбиљан рад који ће довести до тога да формирамо власт у Главном граду и на тај начин наставимо успјешну мисију коју смо почели кроз уласке у општинске парламенте Бара, Пљеваља, Берана, Будве, Херцег Новог и наравно круна свега је парламентарни статус на првим парламентарним изборима на којима смо као странка учествовали.

Честитам старим члановима Градског одбора којима је мандат продужен, новим члановима Градског одбора као и новом Секретару Градског одбора. Такође, желио бих да се захвалим члановима Градског одбора којима је престао мандат - казао је нови предсједник градског одбора.

Секретарка Градског одбора Ана Дујовић је поручила:

“Задовољство ми је што сам именована на функцију Секретара Градског одбора Праве Црне Горе. Трудићу се да у периоду трајања свог мандата снажно допринесем интересима наше идеје. Залагаћу се за то да се сједнице Градског одбора одржавају чешће и надам се да ћемо у наредном периоду остварити сарадњу на обострано задовољство.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:06