Марко Милачић / Марко Милачић - Марко Милачић
01/06/2021 u 22:59 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Права Црна Гора неће учествовати у дестабилизацији Владе

Права Црна Гора неће учествовати нити у jедноj активности коjа ће дестабилизовати Владу без ДПС-а, а тиме и историjску побjеду народа Црне Горе, истакао је Милачић

Поводом саопштења коалициjе „ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ”, чиjи сам био дио, а чиjем састанку данас нисам присуствовао, а као дио парламентарне већине, имам потребу и дужност да се обратим jавности, поручио је у саопштењу Марко Милачић предсједник Праве Црне Горе.

– Због истине и народа, али и због Митрополитовог пута ког Права Црна Гора наjотворениjе слиjеди, у ком jе смjена власти и доношење другачиjег Закона о слободи вjероисповjести био исључиви мотив Митрополитове борбе као услов осваjања слободе коjа данас, чини се, одзвања неслободом коjом сами себе окивамо сада када смо слободни.

Као Парламентарна већина морамо бити наjуjедињениjи и наjодговорниjи данас, када jе народ Црне Горе, а посебно Црква послала ДПС у прошлост из коjе се неће вратити, не смиjемо себи приписивати заслуге коjих нисмо дорасли, да смо ми ти коjи смо дониjели побjеду иако jе допринос свих нас из Парламентарне већине неупитан – поручио је Милачић.

Он је упитао да ли jе то мjера успjеха, ако од формирања Скупштине и Владе не допуштамо народу Црне Горе да ужива слободу и живот без ДПС-а, ако сталним и беспотребним кавгама допуштамо одлазећем систему да се изгради поново, налазећи разлог за незадовољство у Влади коjу смо сами подржали, а коjоj ниjе пружена прилика да се покаже, коjа jе скоро критикованиjа од било коjе Владе ДПС-а, да ли у таквоj стварности народ Црне Горе треба да сања будућност Црне Горе.

– Народу коjи jе уморан од првих и задњих листа, од броjева и мандата, коjи jе уморан од политике умjесто заjедничке борбе свакодневно сервирамо не само тихе обрачуне међу нама, посебно обрачуне са Владом од коjе народ, скупа са свима нама, очекуjе спас. Да ли jе то мjера побjеде, да ли jе то мjера задовољства свих нас, за коjе се то успjехе боримо, ако не одржимо наше jедниствио и ову Владу, имамо ли право да од народа тражимо да вjеруjе да се таквим, неодговорним односом према народу Црне Горе боримо за њихов бољи живот – казао је Милачић.

Он је истакао да парламентарна већина мора схватити да смо и ми ти коjи не допуштамо Влади да ради своj посао, jер jоj нисмо дали ни дан повjерења да заврши посао коjи jе започела, jавно сумњаjући у њен рад, jавно отвараjући теме коjе чак ни ДПС не би отварао.

– Не доводећи у питање поjедине одлуке Владе коjима сам и jа лично незадовољан, ниjедна транзициjа ниjе, нити може бити савршена, у подршци коjу сам пружио Влади и премиjеру тражио сам и налазио оно за шта сам се годинама наjличниjе борио, за шта сам пола живота оставио, пут Митрополита Амфилохиjа у ком се побjеђуjе само вjеровањем, а не нападима на оно у шта се вjеруjе. Или то онда ниjе права вjера, или ниjе права борба. Сталним иступима у коjима се константно спочитава незадовољство и предвиђа неуспjех свему што Влада предузме, народу Црне Горе остаjе читљива политичка игра у коjоj jе уско партиjски интерес водиља такозваног незадовољства, а борба коjу водимо умjесто да буде над нама самима остаjе удаљено испод свега тога, мислите ли, колеге посланици, да народ Црне Горе то не уочава – казао је Милачић.

Он је истакао да ниjе Темељни уговор ни разлог ни услов опстанка ове Владе, у чиjе потписивање ни наjмање не сумњам, а то ће вриjеме показати.

– Услов опстанка Владе jе било доношење Закона о слободи вjероисповjети, закона по мjери народа Црне Горе, то jе оно што jе обећано, то jе оно што jе испоштовано, то jе оно што jе коначно заштитило имовину вjерских заjедница у Црноj Гори, посебно имовину Српске православне цркве, то jе оно чиме jе испоштована жеља Митрополита Амфилохиjа.

Као одговорна Парламентарна већина морамо схватити да jе тешко опоравити систем коjи jе децениjама вођен ван система, и не смиjемо збуњивати jавност сталним приjетњама и наjавама нових избора коjе народ не жели, наш допринос мора бити наше jединство и помирење jер само смо тако уjедињени побиjедили систем криминала, систем застиђа и систем прошлости, побиjедили ДПС – навео је Милачић.

Он је истакао да као дио Парламентарне већине наjотворениjе поручуjе народу Црне Горе да jе свака Влада без ДПС-а његова Влада, без обзира на то да ли за некога од нас у њоj има мjеста, а да jе интерес народа Црне Горе искључиви мотив наше борбе и позиво колеге посланике да већ jедном престану са играњем игара коjе су грађани Црне Горе прерасли, што су jасно и поручили 30-тог августа, jер ћемо на оваj начин доћи у ситуациjу да нам грађани Црне Горе jасно поруче да, не да не желе ДПС, већ да не желе ни нас, Парламентарну већину коjа ниjе умjела да сачува њихову борбу и њихову побjеду.

– Права Црна Гора неће учествовати нити у jедноj активности коjа ће дестабилизовати Владу без ДПС-а, а тиме и историjску побjеду народа Црне Горе – закључио је Милачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:21