Марко Милачић / - Права ЦГ
04/03/2022 u 14:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Милачић: Протјеривање руског дипломате јефтино ратно профитерство

Према његовим ријечима, ако је јавна ствар да се један страни дипломата протјерује из Црне Горе, онда је јавна ствар и разлог тог протјеривања

Права Црна Гора захтијева да Министарство вањских послова и министар Ђорђе Радуловића хитно објаве све чињенице и околности око протјеривања руског дипломате из Црне Горе, поручио је лидер ове странке Марко Милачић.

 - Уколико министар настави да се крије иза наводних безбједоносних процјена, по правилу дискреционих и тајних које су толико пута до сада флагрантно злоупотријебљене, Права Црна Гора ће основано сматрати да је министар злоупотријебио свој положај на штету грађана Црне Горе ради партијске промоције ГП УРА и маркетиншког доприноса у формирању мањинске Владе у режији Дритана Абазовића и Мила Ђукановића - навео је он.

Како је истакао, без обзира на ситуацију око војног сукоба у Украјини и популарност радикалног заузимања страна у овом сукобу, министар треба да зна да је он представник Црне Горе и да Црна Гора у односу на овај сукоб има свој интегритет и своје интересе.

 - Због тога није у интересу грађана и државе да се паушално наводе конспиративни безбједоносни разлози за протјеривање било чијих дипломата, у тренутку када је потреба за дијалогом и дипломатиојом никада већа у 21. вијеку. Протјеривање дипломата у тренутку када су дијалог и дипломатија најпотребнији, представља јефтино ратно профитерство зарад партијских потреба по угледу на сличне тродеценијске акције Мила Ђукановића - сматра Милачић.

Према његовим ријечима, ако је јавна ствар да се један страни дипломата протјерује из Црне Горе, онда је јавна ствар и разлог тог протјеривања и тај разлог не може бити искључиво малициозно навођење да се ради о наводним кршењима обичаја и конвенција у дипломатском раду.

 - Права Црна Гора изражава солидарност са цивилима који страдају како на западу, тако и на истоку Украјине, али оштро осуђује подстицање било каквог војног, директног или индиректног, учешћа Црне Горе у овом сукобу. Једнако се противимо гушењу медијских слобода у извјештавању о сукобу у Украјини, блокирању медија и медијских садржаја на искључиво националној основи против било којег народа или државе, као и стварању атмосфере медијског једноумља, цензуре, информативних табуа и унапријед наметнутих оквира у погледу извјештавања о догађајима, чињеницама, околностима и формирању слободних вредносних судова - поручио је Милачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:28