Марко Милачић / - Права ЦГ
26/01/2022 u 09:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Техничка влада ДФ-а друго име за мањинску владу СНП-а

За Праву Црну Гору, али и за грађане, постоји знак једнакости између рушења Владе Здравка Кривокапића заједно са ДПС-ом и гласања за неку нову владу помоћу гласова неке нове већине, каже Милачић

Права Црна Гора је зачуђена предлогом ДФ-а о такозваној техничкој влади, ако имамо у виду да још увијек није гласано о рушењу Владе изабране на основу избора 30. августа, каже Марко Милачић, предсједник Праве Црне Горе.

- За Праву Црну Гору, али и за грађане, постоји знак једнакости између рушења Владе Здравка Кривокапића заједно са ДПС-ом и гласања за неку нову владу помоћу гласова неке нове већине.

С обзиром на то да ДФ без сакривања руши Владу Здравка Кривокапића, да дјелује заједнички са СНП-ом, да подржава Меморандум и да већ јавно обавља разговоре са Дританом Абазовићем о моделу подршке и уласка у техничку владу до које може доћи једино рушењем постојеће са ДПС-ом, без икаквог условљавања овакве владе враћањем мандата грађанима и одржавањем нових избора, отворено сумњамо да је ријеч о свјесном политичком договору који за циљ има рушење изборне воље грађана - наводи Милачић у саопштењу.

Истиче да техничка влада коју предлаже ДФ не предвиђа расписивање избора, него бјежање од избора. У свим нормалним околностима техничка влада служи једино припреми избора, а без скраћења мандата Скупштини не постоји техничка влада, него различити модели нових влада са новом већином, звале се оне техничке или мањинске.

Будући да у овом тренутку није дошло до скраћења мандата Скупштини, а неизвјесно је и да ли ће доћи, Милачић каже да техничка влада коју предлаже ДФ представља друго име за мањинску владу СНП-а.

- Другим ријечима, та влада претпоставља рушење садашње, разрјешење министара и премијера, дестабилизацију пројеката Европа сад и неку нову већину од 41. Права Црна Гора као једини частан излаз из ове политичке кризе и дестабилизације види расписивање парламентарних избора, којих се највише плаши ДПС, али и потписници и бранитељи Меморандума који очајнички траже прављење владе коју ће помоћи Мило Ђукановић, а која ће се наметнути без избора, промјеном садашње већине од 41, звала се она мањинска или техничка - наводи Милачић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:13