Milačić / - PRAVA CG
29/06/2022 u 09:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Milačić: Temeljni ugovor predstavlja kontinuitet sa predlogom 42. vlade nastale na pobjedi 30. avgusta

Prava Crna Gora neće dozvoliti politiku "korak naprijed, nazad dva" u vezi potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, a to znači stavljanje u istu ravan kanonskih crkava i vjerskih organizacija sa neutemeljenim udruženjima građana i NVO-ima

Prava Crna Gora pozdravlja tekst i namjeru potpisivanja Temeljnog ugovora. Naročito smo zadovoljni što objavljeni tekst ugovora predstavlja direktan kontinuitet sa predlogom Temeljnog ugovora 42. Vlade nastale na pobjedi 30. avgusta, kaže Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

- Prava Crna Gora neće dozvoliti politiku "korak naprijed, nazad dva" u vezi potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a to znači stavljanje u istu ravan kanonskih crkava i vjerskih organizacija, sa neutemeljenim udruženjima građana i NVO-ima, sa samozvanim vjerskim prefiksom, što sumnjamo da je dugoročna namjera ove Vlade - kaže Milačić.

Navodi da je tekst ugovora dobar i definiše većinu problema koji opterećuju odnos između jedine kanonske i istorijske crkve na ovim prostorima, SPC, i države sa druge strane. Garanti ovog ugovora treba da budemo svi i da ne dozvolimo da se on koliko sjutra zgazi nekim drugim dokumentima ove Vlade, u šta otvoreno sumnjamo.

- Ugovor treba potpisati, ali isto tako i odbraniti u vremenima koja dolaze. U tom smislu, Prava Crna Gora pozdravlja brzo potpisivanje objavljenog teksta Temeljnog ugovora, kao izraz onih snaga koje su odbranile svetinje u Crnoj Gori, i snaga koje ne dozvoljavaju legitimizaciju izdaje kao uobičajenog političkog principa. 

Dajući podršku, postajemo garant njegovoj odbrani i sprovođenju, sa svakim građaninom koji neće dozvoliti njegovu relativizaciju i izigravanje, na koje su navikli članovi ove Vlade - navodi Milačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
06. avgust 2022 22:02