Милачић / Фото: Лазар Ружић
04/05/2022 u 09:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: У Абазовића немамо повјерење, фотографија Љуба Миловића је само коцкица у мозаику

Абазовић је организовао промптно рушење сопствене Владе и постао премијер без одржавања избора, супротно вољи грађана, уз очигледно даље ћутање правосудних органа и институција, наводи се у саопштењу Праве Црне Горе

Права Црна Гора саопштила је да у премијера Црне Горе и лидер покрета УРА Дритана Абазовића немају повјерење, након објаве портала Либертас да Еуропол сумњичи службенике полиције Петра Лазовића и Љуба Миловића да су сарађивали са "кавачким кланом". 

- У тој ситуацији било је јасно колико дубоко безбједоносни и правосудни систем Црне Горе служи организованом криминалу и колико дубоко су његови коријени ушли у институције и друге поре црногорског друштва. Због тога је 17. септембра 2021. године, Права Црна Гора предала кривичну пријаву СДТ-у против против Зорана Лазовића због стварања криминалне организације. Оно што оставља без ријечи је да портал Либертас открива да је у вријеме подношења кривичне пријаве Праве Црне Горе 17. септембра 2021. године Управа полиције која је у то вријеме била у саставу МУП-а, под контролом координатора безбједоносних служби, тадашњег потпредсједника и члана Владе Дритана Абазовића, те да нико прстом није мрднуо, нити осјетио потребу ако не да процесуира, оно бар да обавијести Владу, премијера и јавност Црне Горе о овим подацима криминалних активности бивших и садашњих припадника безбједоносног сектора- саопштила је партија Марка Милачића. 

Како наводе у саопштењу, Влада је симптоматично срушена од стране управо ових актера у безбједоносном сектору, непосредно након пада стотина килограма кокаина. што су опет пријавили грађани Правој Црној Гори, а не службеници, нити руководиоци безбједоносног сектора.

- Такав координатор безбједоносних служби је након тога организовао промптно рушење сопствене Владе која је направила демократске помаке у ослобођењу државе и постао премијер без одржавања избора, супротно вољи грађана, уз очигледно даље ћутање правосудних органа и институција. Симптоматична је објављена слика са апликације СКАЈ, полицајца Миловића са нелегалним аутоматским оружјем испод слике Крста Зрновог Поповића, коју шаље шефу криминалне групе, која свједочи везе нео-комитске идеологије и организованог криминала. Ова фотографија је само коцкица у мозаику који индикује учешће тог криминалног клана у координацији са Милом Ђукановићем, Веселином Вељовићем, Миливојем Катнићем и другима у догађајима на Цетињу 4. и 5. септембра 2021. године,  као и тадашње директне пучистичке опструкције врха безбједносног сектора у омогућавању устоличења Митрополита Јоаникија. Права Црна Гора подвлачи поруку да снагу за обрачун са организованим криминалом имају само храбри грађани, свим демократским средствима, стојећи чврсто у борби против заробљених институција, приватне државе и корумпираног безбједоносног сектора. За ослобођење институција, подједнако је важно процесуирање Зорана Лазовића, колико и делегитимисање 46 посланика, међу којима већину чини Ђукановићев и Лазовићев ДПС, а који су превратнички преузели власт, супротно вољи велике већине грађана- закључује се у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:46