/ foto: ivan petrović
15/09/2022 u 09:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milačić: URA zaslužuje učešće u bezbjedonosnom sektoru i drugim resorima, a SNP pojedine resore

Ali sve u skladu sa principima poštovanja prema ostalim učesnicima pregovora i buduće parlamentarne većine, naveo je on

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milači, saopštio je da ta partija poziva da danas sa 41 potpisom predlože zajedničkog mandatara i da u narednih 90 dana odluče o svim detaljima i odnosima buduće većine na način da imaju jedinstvo i zadovoljstvo svih političkih subjekata, uključujući URU i SNP, te čvrstu većinu koja će rukovoditi državom do poslednjeg dana mandata tekućeg saziva Skupštine. 

- „Kontrolni paketi“ akcija kupuju se na berzi, po pravilu po visokim cijenama ako firma išta znači u poslovnom svijetu i ako u pitanju nije korupcija, dok se država i Vlada stvaraju u demokratskom procesu dogovora, kompromisa i poštovanja građana koji glasaju. Što se tiče dogovora o Vladi, koncept „Vlade u Vladi“ što je drugo ime za „kontrolni paket“, pokazao je svoje maligne nedostatke kada je 42. Vlada, sa „Vladom u Vladi“ i vlasnicima „kontrolnih paketa“, srušena od vlasnika „kontrolnih paketa“, čime je većina 30. avgusta ušla u krizu i nestabilnost koja i dalje traje i koja se preliva na nestabilnost čitavog političkog sistema i same države. Zbog toga je neophodno da u pregovorima pristupimo sa krajnjim međusobnim povjerenjem i uvažavanjem, a ideja „kontrolnog paketa“ nije ništa drugo nego uvlačenje većine u lažnu Vladu, u kojoj bi manjina bila „vlasnik“ većine- naveo je Milačić.

Smatra da URA svakako zaslužuje svoje učešće u bezbjedonosnom sektoru i drugim resorima, dok SNP svakako zaslužuje pojedine resore.

- Ali sve u skladu sa principima poštovanja prema ostalim učesnicima pregovora i buduće parlamentarne većine, što u konačnom znači poštovanje prema građanima koji su te predstavnike i tu većinu izabrali. Ukoliko URA i SNP smatraju da postoji alternativa dogovoru pobjednika 30. avgusta na način da svoj „kontrolni paket“ kontrolišu u tehničkoj Vladi koju su izabrali sa DPS-om i koja je prepuna delegata DPS-a, to svakako krajnje umanjuje njihov politički kredibilitet i iskreno vjerujemo da ova opcija ne igra bilo kakvu mogućnost i bilo kakav legitiman položaj u ovim pregovorima, jer smo duboko uvjereni da uspjeh ovih pregovora nema nijednu zdravu alternativu- naglasio je Milačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:08