Марко Милачић / - Права ЦГ
11/09/2021 u 20:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Утврдити ко је направио пропуст и вадио оружје на обезбјеђење штићене личности

Он је додао да су сви неопходни подаци прослијеђени МУП-у Србије

Предсједник Праве Црне Горе и посланик Марко Милачић истакао је да је врло важно утврдити ко је направио пропуст вађењем оружја на обезбјеђење штићене личности, који је на штету истовремено и Србије и Црне Горе, али и на штету пријеко потребног отопљавања односа двије братске државе.

- Надлежни орган државе Црне Горе, у складу са законом, испоштовао је све процедуре боравка штићених личности на терену Републике Србије, а то значи благовремено је пријављено да ће штићене личности боравити у Србији, на одређеној адреси, са својим обезбјеђењем које долази из МУП-а Црне Горе и са возилом МУП-а којим ће се они служити, са регистарским ознакама возила чак и фотографијама возила, како налаже процедура - казао је Милачић.

Он је додао да су сви, процедурама неопходни подаци, прослијеђени МУП-у Србије и Сектору за обезбјеђење штићених личности на вријеме и по свим правилима.

- Сваки пут, како налаже процедура, када се уђе у Србију, што је и овог пута урађено, добијена је потврда за ношење оружја обезбјеђења штићених личности. Имајући у виду претходно, несхватљиво је да је у Београду уопште и могло доћи до онога што се десило синоћ, а то је вађење оружја према уредно пријављеним особама које штите, такође уредно пријављене, штићене личности - навео је Милачић.

Он увјерава да, чак и да се није знало раније, иако је улазак у Србију пријављен по процедурама, док је возило праћено у Београду, једним позивом могле су бити провјерене регистарске ознаке и било би јасно да су то регистарске ознаке возила које превози штићене личности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:59