Milatović / Foto: -LAZAR RUZIC
08/08/2022 u 08:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović Abazovićevu Vladu nazvao neznavenom: Od prvog dana pljušte govori mržnje

Vlada je manjinska, pa je zato nestabilna, a od prvog dana je i pokazala znake ozbiljne unutrašnje nestabilnosti, kazao je bivši ministar

Funkcioner pokreta Evropa sad i bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović iznio je pet razloga zbog kojih, kako smatra, treba izglasati nepovjerenje Vladi i raspisati izbore.

Kazao je, između ostalog, da je Vlada neustavna.

- Konstituisana je na neustavan način, uz elemente političke korupcije, podršku DPS-a i ostalih partija koje su izgubile na izborima 30. avgusta, čime je apsolutno sporan njen legitimitet- saopštio je Milatović.

Ocijenio je i da je aktuelna izvršna vlast nedemokratska.

- Zbog straha od izbornog rezultata, nova većina je na neustavan način odložila lokalne izbore čime je suspendovano pravo da građani biraju i budu birani, izazvan haos u funkcionisanju organa lokalne samouprave i zemlja dovedena u stanje pravne nesigurnosti- dodaje on.

Milatović je Vladu nazvao i "neznavenom".

- Vlada je svojim neznanjem zaustavila ekonomski napredak zemlje ostvaren u prethodnom periodu! Turistička sezona je ispod očekivanja, a program Evropa sad! kojim su povećane plate i penzije, u kontinuitetu napadan i sabotiran- navodi on.

Vlada je, dodaje Milatović, uz to i nestabilna.

- Vlada je manjinska, pa je zato nestabilna, a od prvog dana je i pokazala znake ozbiljne unutrašnje nestabilnosti, koju karakteriše javno prepucavanje i govor mržnje članova Vlade između sebe- navodi Milatović.

Smatra i da je aktuelna Vlada neevropska.

- Vlada je potpuno usporila proces opipljivih evropskih integracija, a na važnim pozicijama upravljanja, uz neviđeni politički revanšizam, imenovala problematične partijske kadrove i korumpirane vedete prethodnog DPS režima- ističe Milatović.

Poručuje da je "neophodan reset", te da je glasanje za nepovjerenje trenutnoj Vladi glas protiv koalicije DPS-URA-SNP-SDP, koja je, kako je kazao, očekivano postala neodrživa.

- Vrijeme je da se Crna Gora izvuče iz ovog političkog blata, tako što će se mandat vratiti građanima koji će o svemu ovome dati sud na izborima. A od toga se ne može pobjeći! Crnoj Gori treba ustavna, demokratska, znavena, stabilna i evropska Vlada koja se jedino može dobiti nakon izbora- zaključio je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. septembar 2022 16:04