Sonja Milatović / - FOTO: DPS
12/05/2024 u 20:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović: Amandmanom se pokušava kontrolisati šteta koju će Vlada pretrpjeti od Beogradu

Poslanica Sonja Milatović (DPS) komentarisala je za Javni servis odluku Vlade Crne Gore da uloži amandmane na Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici. Smatra da se pokušava kontrolisati šteta koju će Vlada pretrpjeti od Beogradu.

- Amandmani Vlade Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici lansirani su da bi Vlada kontrolisala štetu koju će da pretrpi od svojih koalicionih partnera u Skupštini Crne Gore i režima u Beogradu, ukoliko na kraju odluči da podrži Rezoluciju. Eventualno odbijanje amandmana u Ujedinjenim nacijama, s druge strane, Vladi može da posluži kao alibi da ne podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici - navela je ona, saopštili su iz DPS-a.

Ako ne budu prihvaćeni amandmani, Crna Gora možda neće glasati za Rezoluciju UN?

Ona je ocijenila da kalkulisanje Vlade sa amandmanima na tekst Rezolucije o genocidu Srebrenici predstavlja trapavo vođenje spoljne politike koje je već dobilo odgovor od rezima u Beogradu.

Vlada Crne Gore uputila amandmane na rezoluciju o Srebrenici

- Njihova suština ništa ne znači, jer imaju isključivo unutrašnje - političku upotrebu, dok na međunarodnom planu predstavljaju blamiranje države, jer ničim ne dopunjuju ili mijenjaju tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici -  zaključila je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jun 2024 01:53