Jakov Milatović i Analena Berbok / Kabinet predsjednika
04/03/2024 u 16:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović-Berbok: Dobra bilateralna saradnja Njemačke i Crne Gore

Saveznički odnos Crne Gore i Njemačke karakteriše odlična razvijena bilateralna saradnja i snažno savezništvo u okviru NATO, konstatovali su tokom sastanka predsjednik države Jakov Milatović i ministarka vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Analena Berbok.

Milatović je zahvalio na kontinuiranoj podršci našem evropskom putu i reformskim procesima posebno u oblasti jačanja vladavine prava.

- Očekujem da će naša država kao lider u pregovaračkom procesu do 2028. godine postati punopravna članica EU što bi bio pozitivan signal i ostalim zemljama kandidatima da se reforme isplate - kazao je Milatović.

image

Jakov Milatović i Analena Berbok

Kabinet predsjednika

Ukazao je na značaj Berlinskog procesa koji ima u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja Zapadnog Balkana sa EU na putu evropske integracije, istakavši posvećenost naše države tom procesu.

image

Jakov Milatović i Analena Berbok

Kabinet predsjednika

Predsjednik je kazao da je zainteresovan za privlačenje njemačkog kapitala i inteziviranje investicione aktivnosti u našoj zemlji naglašavajući potrebu unapređenja saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:19