/ - SONJA MILATOVIć,PREDSJEDNICA SAVJETA MLADIH DPS I POSLANICA U SKUPšTINI CRNE GORE
02/03/2024 u 18:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Da ni karnevali nisu što su bili, govori lutka koja predstvalja Nikolaidisa

Neka bude jasno da biti progonjen zbog osjećaja pripadnosti državi, najveća je čast i da jedino što će se večeras (za)paliti biće nova inspiracija za razotkrivanje svih nepočinstava onih koji danas upravljaju zemljom koju nijesu željeli, zaključuje u saopštenju

Da ni karnevali u Crnoj Gori, nažalost, nijesu što su nekad bili, u prilog govori i lutka koja predstvalja Andreja Nikolaidisa, koja je vjerovatno spremna za spaljivanje, smatra Sonja Milatović,predsjednica Savjeta mladih DPS i poslanica u Skupštini Crne Gore.

- Od toga da oni nepokolebljivi u namjeri da brane dostojanstvo Crne Gore završavaju pred sudom zbog slobodno izgovorene ili napisane riječi, došlo se i do toga da se lutka s likom onoga, koji se odlučno suprotstavlja najezdi nacionalizma, šovinizma, fašizma i primitivizma, u Crnoj Gori spaljuje. Ne znam od čega su crnogorsko društvo samoprozvani oslobodioci tačno oslobodili, možda od prava da se slobodno misli i govori, ali znam da se ovo društvo mora oduprijeti njihovoj misiji u čijim okvirima Crnu Goru nastoje da uvuku u ovo blato - navodi ona.

Dodaje da simbol otpora njihovoj podmukloj namjeri da nas smjeste u uske i nazadne svjetove, s kojima se, nažalost, identifikuju, oni koje je zapalo da vode državu, a ne da je odvode u moralnu i svaku drugu propast, je Andrej Nikolaidis, njegova ničim utamničena misao i njegova, očigledno, prejaka riječ.

- Zato neka se ne nadaju tome da će ovakvim bijednim djelima ikoga učiniti tišim. Neka bude jasno da biti progonjen zbog osjećaja pripadnosti državi, najveća je čast i da jedino što će se večeras (za)paliti biće nova inspiracija za  razotkrivanje svih nepočinstava onih koji danas upravljaju zemljom koju nijesu željeli - zaključuje u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:21