Milatović dobio podršku DF-a, Demokrata, URA-e i Ujedinjene Crne Gore / - FOTO: POKRET EVROPA SAD
23/03/2023 u 15:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović dobio podršku DF-a, Demokrata, URA-e i Ujedinjene Crne Gore

U prvom krugu predsjedničkih izbora, kandidati Evrope sad, DF-a, Demokrata i Ujedinjene dobili su zajedno iznad 60% podrške, te preko 80 hiljada glasova više u odnosu na predsjedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića

U razgovoru sa predsjedničkim kandidatom DF-a Andrijom Mandićem, kao i sa jednim od lidera tog političkog saveza Milanom Kneževićem, dogovoreno je da se u punom kapacitetu na stranu kandidata PES ukljuci ovaj politički savez, saopštili su iz Pokreta Evropa sad.

Kako dodaju, to podrazumijeva da će kompletna infrastruktura Demokratskog fronta biti maksimalno angažovana u drugom krugu predsjedničkih izbora kao i na sami izborni dan kako bi pobjeda nad Milom Đukanovica bila potpuna

- Sagovornici su konstatovali neophodnost i značaj da se Milo Đukanović pobijedi ubjedljivom razlikom, kako bi konačno  demokratski procesi započeti 30. avgusta 2020. godine nastavili da se odvijaju nesmetano - istakli su u saopštenju.

Kako navode iz Pokreta, kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović sastao se i sa liderom, kao i sa funkcionerima Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem, Danilom Šaranovićem i Nikolom Rovčaninom.

- Predsjednički kandidati Demokrata i Evrope sad istakli su potrebu pomoći i apsolutne podrške u susret izbornom danu zakazanom za 2. april. Pobjeda nad kandidatom DPS-a znači potpuno razvlašćivanje autokratskog režima i Demokrate će dati puni doprinos realizaciji tog cilja - dodaje se u saopštenju.

Predsjednički kandidat i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović podržao je takođe Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora. Danilović i Danilo Jokić iz Ujedinjene i Milatović sa saradnicima su konstatovali da tek pobjedom nad Milom Đukanovićem trijumf iz 30. avgusta 2020. godine može biti i utvrđen. 

Nakon razgovora sa funkcionerima GP URA Milošem Konatarom, Goranom Đurovićem, Zoranom Mikićem i Miletom Radovanićem, predsjednički kandidat Milatović je dobio snažnu podršku u izbornoj trci za predsjednika Crne Gore.

Iz URA-e su poručili da je za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije jako važna pobjeda nad kandidatom DPS-a.

"Zato će se URA staviti na raspolaganje kandidatu Evrope sad, te svojom podrškom obezbijediti sigurnu i ubjedljivu pobjedu Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora."

U prvom krugu predsjedničkih izbora, kandidati Evrope sad, DF-a, Demokrata i Ujedinjene dobili su zajedno iznad 60% podrške, te preko 80 hiljada glasova više u odnosu na predsjedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića, zaključuje se u saopštenju.

(FOTO) Milatović i Mandić razgovarali sinoć o budućoj saradnji

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. jun 2023 06:03