/ - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
20/07/2023 u 14:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović dobio pozivnicu za COP28 u Dubaiju

Radujem se učešću na Konferenciji, doprinosu koji naša zemlja može da da u ovoj važnoj oblasti, ali i susretu sa šeikom Al Nahianom u cilju daljeg jačanja naše saradnje, kazao je Milatović

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović dobio je pozivnicu predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohameda bin Zaeda Al Nahiana za učešće na Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama COP28 u Dubaiju.

Kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta, pozivnicu za događaj, koji će biti održan od 30. novembra do 12. decembra, uručila mu je ambasadorka UAE u Crnoj Gori Nabila Alšamsi.

Milatović je zahvalio Alšamsi na predanom radu u cilju održavanja dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ocjenjujući da postoji prostor za dalje jačanje ekonomske saradnje u brojnim oblastima poput turizma i energetike.

On je kazao da Crna Gora pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zasnovanih na prijateljstvu i međusobnom uvažavanju, a koji su izuzetno dobri po opsegu, kvalitetu i sadržini.

„Radujem se učešću na Konferenciji, doprinosu koji naša zemlja može da da u ovoj važnoj oblasti, ali i susretu sa šeikom Al Nahianom u cilju daljeg jačanja naše saradnje”, kazao je Milatović.

Iz kabineta predsjednika su kazali da će učešće na COP28, na najvišem političkom nivou, biti prilika i za zvanične bilateralne susrete sa drugim visokim zvaničnicima UAE i privrednicima iz Emirata, na kojima bi se sagledali dalji pravci razvoja ekonomskih odnosa dvije države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:11