Jakov Milatović i Andrej Milović / - FOTO: PRINTSKRIN FB
24/11/2022 u 11:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Milatović: Glavni blokator tranzicije vlasti u Podgorici Veselin Vukčević

On je istakao da pregovori sa partnerima oko formiranja vlasti u Podgorici još traju, ali da su postigli konsenzus o najbitnijim stvarima

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović na pres konferenciji “Ko blokira tranziciju vlasti u Podgorici?” je kazao je da je glavni blokator tranzicije vlasti u Podgorici predsjednik OIK Glavnog grada Veselin Vukčević, dugogišnji član DPS-a.

On je istakao da pregovori sa partnerima oko formiranja vlasti u Podgorici još traju, ali da su postigli konsenzus o najbitnijim stvarima.

Poručio je vjeruje da će do 19. decembra preuzeti vlast "na ovaj ili onaj način".

Demokratsku partiju socijalista je naveo kao jednom od blokatora vlasti, koja zloupotrebom instituta ustavne žalbe smišljeno blokira tranziciju vlasti u Podgorici.

- Ustavne žalbe su podnijete od strane četiri organizacije ili pojedinca u direktnoj vezi sa DPS-om - saopštio je Milatović.

Istakao je  da podnesene žalbe Ustavnom sudu nemaju veze sa rezultatima izbora, te da ih je zato odbila Opštinska izborna komsija i Državna izborna komisija.

Milatović je rekao  da građani imaju pravo da znaju ko stoji iza tih žalbi - "GI "21. Maj", Maja Miličković iz Bogougodnica, članica DPS-a i Svetosavska srpska lista, Snežana Lazović - članica DPS-a".

Dodao je i da je svima jasno o čemu se tu radi.

- Jedino DPS-u što je ostalo da koriste desničarske organizacije i pojedince da blokiraju mirni prenos vlasti - kazao je.

Milatović je pozvao je DPS da ne samo verbalno nego i suštinski zaštiti državni interes i glasa za sudije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:17