JAKOV MILATOVIĆ / JAKOV MILATOVIĆ - JAKOV MILATOVIĆ
19/10/2023 u 08:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir

Niti je isto vrijeme, niti su iste okolnosti u kojima su oni zajedno obavljali važne državne funkcije, a onda u jednom momentu otišli na različite političke strane, naveo je on

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je, povodom toga što su brojni analitičari njegovo neslaganje sa mandatarom Milojkom Spajićem uporedili sa sukobom Mila Đukanovića i Momira Bulatovića, da „Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir“.

- Niti je isto vrijeme, niti su iste okolnosti u kojima su oni zajedno obavljali važne državne funkcije, a onda u jednom momentu otišli na različite političke strane, naveo je Milatović u intervjuu za NIN.

Na primjedbu da je bilo i onih koji su tvrdili da na ulasku „prosrpske koalicije u Vladu Crne Gore insistira Beograd“, on je rekao da ne zna da li je neko insistirao na ulasku bilo kog političkog subjekta u novu vladu i da nije dobijao takve zahtjeve ni sa jedne strane.

- Da li je mandatar, ili neko drugi od učesnika u procesu formiranja vlade, imao te vrste zahtjeva – to je pitanje za njih. U principijenoj ravni, više puta sam javno rekao da ne mogu da prihvatim da bilo koji politički subjekt koji je dobio povjerenje građana može unaprijed biti isključen iz učešća u vlasti, naveo je Milatović.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da odnosi sa Srbijom, nezavisno od političkih elita koje su u određenom trenutku na vlasti, moraju biti najbolji mogući.

- To osjećaju i tako smatraju i građani u Crnoj Gori i građani u Srbiji. I to je i moja politika. Naši odnosi se, prije svega, baziraju na ekonomskoj važnosti ali i na tradicionalnim istorijskim vezama naše dvije države, rekao je Milatović u intervjuu za NIN.

Kako je ocijenio, stanje koje su zatekli 2020. je bilo jako loše.

- Činimo sve da se to promjeni nabolje, uz puno međusobno uvažavanje i razumjevanje, kazao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:36