/ - FOTO: PREDSJEDNIK
28/09/2023 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Luksemburg da bude snažan glas podrške učlanjenju Crne Gore u EU

Etgen je, kako je saopšteno, naglasio da cijene posvećenost Milatovića evropskoj agendi

Crna Gora je posvećena ispunjavanju reformi, kazao je predsjednik države Jakov Milatović i dodao da očekuje da Luksemburg bude snažan glas podrške za što brže učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Milatović se okviru posjete Luksemburgu sastao sa predsjednikom Predstavničkog doma Fernandom Etgenom.

„Ocijenjeno je da je parlamentarna saradnja između dvije zemlje jedan od važnih preduslova za jačanje političkih odnosa, posebno u kontekstu podrške Luksemburga ubrzanju evropskog puta Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Milatović je kazao da očekuje da Luksemburg bude snažan glas podrške za što brže učlanjenje Crne Gore u EU.

„Crna Gora je posvećena ispunjavanju reformi i u tom procesu očekujemo još agilniju podršku parlamenta Luksemburga”, rekao je Milatović.

On je podsjetio da su spoljnopolitički prioriteti Crne Gore ubrzanje reformi sa ciljem učlanjenja u EU, jačanje kredibilnosti kao NATO članice i unaprjeđenje dobrosusjedskih odnosa.

Etgen je, kako je saopšteno, naglasio da cijene posvećenost Milatovića evropskoj agendi.

On je istakao da dvije male države sa bogatstvom različitosti dijele iste vrijednosti i viziju demokratskog i ekonomskog razvoja.

Iz Službe za informisanje predsjednika su kazali da je Milatović, uz jačanje bilateralne saradnje, boravkom u Luksemburgu nastavio niz posjeta prijestonicama EU u cilju ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:48