Јаков Милатовић / Фото: ИРФ
02/05/2022 u 12:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Маровић одбила министарску функцију у претходној влади

Можда је, као и њен шеф, била визионар, па је знала да ће више урадити управо у новој ДПС-мањинској влади - са онима који су процес ЕУ држали блокираним због корупције, политичких намјештења, незнања, злоупотребе државних ресурса

Једно од првих рјешења у Влади професора Здравка Кривокапића била је управо Јована Маровић, и то као главни преговарач за Европску унију - управо због богатог искуства које има у овој области, написао је бивши министар економског развоја Јаков Милатовић на Твитеру.

- Била је прихватила, припремала се за функцију, и онда се у последњем тренутку повукла из Владе. Можда је, као и њен шеф, била визионар, па је знала да ће више урадити управо у новој ДПС-мањинској влади са онима који су процес ЕУ држали блокираним - због корупције, политичких намјештења, незнања, злоупотребе државних ресурса - навео је Милатовић.

Ипак, како истиче, у претходних годину дана је урађено највише у поређењу са претходних 10 година од када су преговори отворени, што представља добар темељ да Црна Гора добије завршна мјерила за владавину права.

-  Надам се да ће нова ДПС - мањинска влада задржати снажну европску агенду - констатовао је бивши министар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:25