фото: ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ / - фото: ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ
02/12/2021 u 22:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милатовић: Мислим да премијер треба да буде вакцинисан

Казао је и да је он заговорник вакцинације

Министар економског развоја Јаков Милатовић, казао је вечерар за телевизија Вијести, да је заговорник вакцинације, те да мисли да премијер Здравко Кривокапић треба да буде вакцинисан.

Он је казао да је са радом Владе задовољна туристичка привреда.

 - Јер је након колапса прошле године, ове доживјела опоравак. Задовољни су родитељи дјеце до шест година због увођења дјечјег додатка, родитељи и дјеца која могу да добију бесплатне уџбенике... сви ми јер немамо смањење плата и пензија које смо требали да имамо да ова Влада није урадила један сет ствари. И задовољни су сви којима смо повећали минималну зараду са 222 еура на 250 еура -  рекао је Милатовић.

Додао је да требају да буду задовољни сви којима наредне године кроз програм и буџет се спрема повећање минималне зараде на 450 еура.

Милатовић је казао да је "за правду треба снажније друштвено јединство".

 - Треба синергија између парламента, Владе, правосуђа, судства... Та синергија није постигнута. Ова Влада је прва која је донијела план рада на транспарентан начин и о њему нико не говори. Начин на који је донијет је револуционаран. Ова Влада је прва која је донијела програмски буџет. Због тога је ова Влада одбила да Скупштини донесе ДПС-ов буџет јер је у њему прошле године било скоро 200 милиона непродуктивних трошкова... -  рекао је Милатовић. 

Он је додао и да је проблем црногорског друштва "огромна политизација друштва".

 - Оно што грађани очекују је снажнија деполитизација институција. Са једне стране имате Владу која је ушла са жељом да то уради, али имате одређене контексте у којима се крећете. Мени је највећи жал што можда снажније није кренуто у једну врсту деполитизације иако сматрам да је велики корак направљен - рекао је Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:50