Milatović i Zelenski / - MILATOVIć I ZELENSKI
15/06/2024 u 08:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović na Mirovnom samitu za Ukrajinu

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović učestvovaće na Mirovnom samitu za Ukrajinu koji će danas i sjutra biti održan u Burgenštoku.

Kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta, on će na samitu učestvovati na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd.

Navodi se da samit predstavlja ključnu platformu za dijalog i uspostavljanje pravednog i trajnog mira u Ukrajini, zasnovanog na međunarodnom pravu i Povelji Ujedinjenih nacija (UN).

- Cilj samita je promovisanje zajedničkograzumijevanja mogućeg okvira za postizanje mira, kao i definisanje mape puta za budući mirovni proces - kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, svjetski lideri će razgovarati o temama od šireg međunarodnog interesa, uključujući nuklearnu i prehrambenu sigurnost, slobodu plovidbe i humanitarna pitanja.

- Crna Gora, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, visoko pridaje važnost mirovnim inicijativama i na taj način aktivno doprinosi uspostavljanju međunarodnog mira i bezbjednosti - kaže se u saopštenju.

Iz Milatovićevog kabineta su naveli da su učešće na samitu potvrdili brojni svjetski lideri, među kojima su ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, predsjednik Francuske Emanuel Makron i potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Haris.

NATO usvojio plan o dugoročnoj pomoći Ukrajini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jul 2024 09:04