Jakov Milatović / - JAKOV MILATOVIć
20/09/2023 u 20:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Na Spajiću odgovornost da formira proevropsku vladu

Poručuje da je prenio Blinkenu da čvrsto vjeruje i promoviše tri ključna spoljnopolitička prioriteta Crne Gore, kredibilno članstvo NATO saveza, ubrzanje evropskog puta i dobrosusjedne odnose koje Crna Gora dodatno treba da unapređuje

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je sada na mandataru Milojku Spajiću najveća odgovornost da napravi Vladu kakvu građani očekuju, a to je snažna reformska proevropska vlada.

"Svoj dolazak sam iskoristio da dodatno učvrstim odnose Crne Gore i SAD, imao sam sastanak sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, i dobio uvjerenje da SAD čvrsto vjeruje u demokratske promjene Crne Gore, a sa druge strane prenio sam američkoj administraciji našu želju da Crna Gora u narednom periodu postane najbliži partner EU", kazao je Milatović za Dnevnik TVCG iz Njujorka.

Nastojao je da ukaže na uspjeh demokratskih promjena u Crnoj Gori.

"Težio sam tome da dobijem snažnu podršku za ono što radim i drago mi je da sam uspio da učvrstim povjerenje i podršku. Crna Gora je demokratska zemlja, ovo je bio sastanak između partnera, prijatelja i saveznika koji dodatno žele da učvrste svoje partnerstvo", kazao je Milatović.

Poručuje da je prenio Blinkenu da čvrsto vjeruje i promoviše tri ključna spoljnopolitička prioriteta Crne Gore, kredibilno članstvo NATO saveza, ubrzanje evropskog puta i dobrosusjedne odnose koje Crna Gora dodatno treba da unapređuje.

"Zaista smatram da je uspješna priča crnogorskog učlanjenja u EU i da može biti dobar zamajac svim ostalim zemljama Zapadnog Balkana", istakao je Milatović.

Komentarišući formiranje 44. vlade Milatović je kazao da u je on povjerio mandat gospodinu Spjaiću koji je osvojio najveći borj glasova na izborima te da je sada je odgovornost najviše na njemu da napravi Vladu kakvu građani očekuju a to je snažna reformska proevropska vlada. 

(Portal RTCG)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. decembar 2023 10:26