Jakov Milatović / - JAKOV MILATOVIć
12/09/2023 u 15:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Nova vlada će promijeniti odluku i dati podršku Rimu za EXPO 2030.

Objasnio sam moju jasnu poziciju da Crna Gora treba da nastavi svoju jasnu spoljnu politiku i u tom smislu je podrška Rimu kao domaćinu EXPO-a 2030. godine za mene nesporna, kazao je Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će nova crnogorska vlada promijeniti odluku koju je donijela 43. vlada u tehničkom mandatu i dati podršku Rimu kao domaćinu EXPO-a 2030. godine.

On je kazao da je odluka Vlade u tehničkom mandatu došla u neprimjerenom trenutku, tik prije njegove zvanične posjete Rimu. To je, kako kaže, konstatovao i predsjednik Italije.

- Objasnio sam moju jasnu poziciju da Crna Gora treba da nastavi svoju jasnu spoljnu politiku i u tom smislu je podrška Rimu kao domaćinu EXPO-a 2030. godine za mene nesporna.U tom smislu je podrška Rimu kao domaćinu Expo 2030. godine za mene nesporna. Nadam se da će nova Vlada promijeniti ovu odluku koja je na brzinu donesena od strane Vlade u tehničkom mandatu - istakao je Milatović.

Razumije, kako kaže, podršku koja je došla Rijadu.

- Ipak, Italija je nama strateški važna zemlja, koja je prijatelj, koja čuva crnogorsko nebo, koja je saveznik u okviru NATO saveza i koja će u narednom periodu i nakon ovog sastanka koji sam imao sa predsjednikom, dodatno dati podršku crnogorskom učlanjenju u EU. Mislim da zbog svega onog što dijelimo sa Italijom kroz vrijeme i zbog svega onoga što može da pomogne Crnoj Gori u narednom periodu, da je ova odluka vlade bila nedovoljno dobra - kazao je Milatović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 15:16