/ - FOTO RTCG
09/08/2023 u 14:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Podrška Spajiću, naš partner je svako ko ima jasan stav kao Milatović

Poručio je da poštuju volju građana Crne Gore

Podržavamo Milojka Spajića za mandatara, a svako ko ima jasan stav kao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović za nas je partner, kazao je danas nakon konsultacija na Cetinju predsjednik Albanskog foruma Nik Đeljošaj.

- Mislim da možemo da dođemo do mandatara koji će ovu zemlju voditi ka evropskim vrijednostima. Opredijeljeni smo za principe, razvoj i da vodimo Crnu Goru ka evroatlanskim integracijama - kazao je Đeljošaj novinarima nakon konsultacija sa Milatovićem.

Poručio je da poštuju volju građana Crne Gore.

- Svakoga uvažavamo, ali je jasno da niko nema apsolutnu većinu. Programski principi su nam jako važni. Svako ko može da ima jasan stav kao Milatović za nas je partner - zaključio je Đeljošaj.

Ranije danas, Milatović se sastao sa predstavnicima Ujedinjene Crne Gore.

Danilović: Podrška Spajiću, glasanje za vladu zavisiće od njenog sastava

Milatović je, podsjetimo, u ponedjeljak razgovarao sa predstavnicima Albanske alijanse predvođenim Gencijem Nimanbeguom, zatim sa predstavnicima Demokratske Unije Albanaca i njihovim čelnikom Mehmedom Zenkom.

Takođe se sastao i sa predstavnicima CIVIS-a na čelu sa Srđanom Pavićevićem, piše rtcg portal. Savez građana CIVIS dao je podršku lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću da bude mandatar za sastav nove vlade, kazao je predsjednik CIVIS-a Srđan Pavićević, navodeći da samo podrška od 49 poslanika garantuje stabilnost budućoj vladi.

Predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka saopštio je, nakon sastanka sa Milatovićem, da je za njih prihvatljivo da mandatar pripadne Pokretu "Evropa sad" i poručio da Crnoj Gori treba stabilna i odlučna Vlada.

Sa njim je saglasan i Nimanbegu, koji je poručio da Vlada mora biti programska, odnosno da ukoliko njeni konstituenti ne budu imali slične ciljeve ponovo će biti ranjiva, kao i prethodna.

Milatović je ranije konsultacije obavio i sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, Demokratske partije socijalista, Demokratske Crne Gore, Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije.

Imao je sastanke i sa predstavnicima Bošnjačke stranke, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokrata i Hrvatske građanske inicijative, kao i liste Socijalističke narodne partije i Demosa.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:52