foto: RTCG / - FOTO: RTCG
07/08/2023 u 14:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zenka: Spajić prihvatljiv kao mandatar, Crnoj Gori treba odlučna vlada

Sa predstavnicima pokreta CIVIS, koji je na parlamentarnim izborima nastupio u okviru liste Pokreta Evropa sad, predsjednik će razgovarati od 14 časova

Predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA), Mehmed Zenka, saopštio je da je za njih prihvatljivo da mandatar pripadne Pokretu "Evropa sad" i poručio da Crnoj Gori treba stabilna i odlučna vlada, sa kadrom koji je spreman da se suočava sa problemima.

Stabilna vlada, naglasio je Zenka, bila bi najkostruktivnija i najplodonosnija za Crnu Goru.

"Takvu vladu mogle bi da sačinjavaju dvije najjače koalicije - koalicija Zajedno i koalicija PES-a, kao i manjinske partije. Javnosti je indirektno ili direktno već poznato ko će biti mandatar i u tome ne vidimo nikakav problem. Jedino što nam je u interesu je da se formira vlada koja bi imala sluha i zahtjevima manjina, to sam i sugerisao predsjedniku države", rekao je Zenka nakon sastanka sa predsjednikom Jakovom Milatovićem.

Nada se, dodao je, da će se formirati dugotvornija i stabilnija vlada za prevazilaženje krize, koju, kako je rekao, realno očekujemo nakon nove godine.

Na pitanje da li  vidi sebe u vladi sa koalicijom "Za budućnost Crne Gore", zenka je rekao:

"Iza vrijeme vlade na čijem je čelu bio Zdravko Krivokapić rekao sam da nema ništa zajedničko sa grupacijama koje negiraju sve moje vrijednosti. Mislim da su i ostale partije manjina na sličnom stanovištu kao i ja."

Milatović se jutros, na Cetinju, sastao sa sa predstavnicima Force i Demokratske partije (DP) Gencijem Nimanbeguom i Fatmirom Đekom, koji su nastupili na izborima u okviru koalicije Albanska alijansa.

On se ranije sreo sa predstavnicima Force i Demokratske partije (DP) Gencijem Nimanbeguom i Fatmirom Đekom.

Nimanbegu: Spajić da bude mandatar, Vlada mora biti programska

Sa predstavnicima pokreta CIVIS, koji je na parlamentarnim izborima nastupio u okviru liste Pokreta Evropa sad, predsjednik će razgovarati od 14 časova.

Milatović je do sada konsultacije obavio sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, Demokratske partije socijalista, Demokratske Crne Gore, Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije.

Konsultacije su obavljene i sa predstavnicima Bošnjačke stranke, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokrata i Hrvatske građanske inicijative, kao i liste Socijalističke narodne partije i Demosa.

(Portal RTCG)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 08:51