/ - FOTO: PREDSJEDNIK CRNE GORE
09/06/2023 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Očekujem formiranje proevropskog parlamenta

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Milatović je primio poslanike Evropskog parlamenta iz Grčke i Poljske, Nikosa Papandreua, Rišarda Čarneckog i Rozu Tun

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović rekao je da, nakon parlamentarnih izbora očekuje formiranje proevropskog parlamenta i vlade koji će nastaviti proces demokratizacije u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Milatović je primio poslanike Evropskog parlamenta iz Grčke i Poljske, Nikosa Papandreua, Rišarda Čarneckog i Rozu Tun.

On je ocijenio da su pred Crnom Gorom veliki izazovi ali da se ona kreće u dobrom smjeru.

- Crna Gora je predvodnica među zemljama kandidatima, nemamo otvorenih pitanja sa susjedima i naš cilj je da postanemo država članica u narednih pet godina - rekao je Milatović.

On je kazao da je optimista da u ovom trenutku za Crnu Goru postoji ozbiljna šansa da se proces ubrza.

- I mi ćemo je iskoristiti, za šta nam je potrebna podrška Evropskog parlamenta i drugih institucija Evropske unije (EU). Želimo direktan dijalog i komunikaciju sa parlamentom, kako bismo tu podršku osigurali - dodao je Milatović.

On je najavio aktivniju promociju države u zemljama Evropske unije i naglasio da je važno da EU zadrži princip regate u politici proširenja.

- Veća vidljivost i komunikacija sa evropskim institucijama su visoko na listi naših prioriteta - kazao je Milatović.

On je ocijenio da je svojom posjetom Briselu u prvoj sedmici mandata pokazao privrženost Crne Gore evropskim vrijednostima, kao i da je, susretima sa visokim zvaničnicima EU i brojnim državnicima na Samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji, iskazao jasnu političku volju da se reforme ubrzaju.

- Želimo da nova Crna Gora bude dobro shvaćena i prihvaćena u Briselu - rekao je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. oktobar 2023 02:46