Jakov Milatović, Delfi forum / - PREDSJEDNIK CRNE GORE
10/04/2024 u 15:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović otvorio Delfi ekonomski forum: Izbori u Crnoj Gori više nijesu pitanje života i smrti

Izbori u Crnoj Gori više nijesu pitanje života i smrti, već redovno sprovođenje volje naroda što je, veliko dostignuće crnogorske političke transformacije i demokratskog napretka, ocijenio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je otvorio danas deveti Delfi ekonomski forum u Grčkoj, a u uvodnom obraćanju govorio je o promjenama koje su se u prethodnom periodu dogodile u Crnoj Gori.

- Jako sam ponosan na narod sa dugom državnom istorijom. Prvi put je u našoj zemlji vlast promijenjena na izborima tek 2020. godine, kada je Crna Gora konačno ušla u novu etapu demokratskog razvoja. Od tad država je imala tri vlade, dok se završetak tranzicije dogodio na predsjedničkim izborima prošle godine, poručio je Milatović. 

Naglasio je da je u zemlji vidljiv i institucionalni razvoj, te da je pristupanje Evropskoj uniji najbolji garant da će program reformi opstati.

image

Jakov Milatović, Delfi forum

- PREDSJEDNIK CRNE GORE
image

Jakov Milatović, Delfi forum

- PREDSJEDNIK CRNE GORE

Milatović je poručio da je cilj da 2028. godine Crna Gora postane 28. članica EU, što bi bio dobar signal zemljama regiona da je proces proširenja živ i da se reforme isplate.

Takođe, kazao je da bi ovo bio važan korak i sa aspekta bezbjednosti evropskog kontinenta, i da naše članstvo u NATO savezu doprinosi stabilnosti regiona.

Milatović otvara Delfi ekonomski forum

Govoreći o ekonomskim prilikama u zemlji, podsjetio je da je Crna Gora nizom strukturnih reformi u prethodnom periodu, te poboljšanjem poslovnog i investicionog ambijenta značajno unaprijedila životni standard građanki i građana naše zemlje.

- Na ovaj način došlo je do brzog ekonomskog oporavka, ocijenivši da kao mali sistem imamo veliku priliku da ostvarimo brzu ekonomsku konvergenciju i približimo se standardu EU. Naša država od deset zemalja kandidata ekonomski je najnaprednija, da ima vanjsku i bezbjednosnu politiku koja je u potpunosti usklađena sa EU i sada imamo generaciju lidera koji su donijeli novu političku kulturu u zemlji, zaključio je Milatović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 16:29