Jakov Milatović sa Bugarskim predsjednikom / - LAZAR RUžIć
17/06/2024 u 14:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Politički lideri su pretvorili Crnu Goru u "dječje igralište"

- Mislim da su mnogi politički lideri trenutno pretvorili Crnu Goru u dječje igralište - kazao je Milatović odgovarajući na pitanje Dana kako kometariše izjavu premijera Milojka Spaića da "opstruira evropski put Crne Gore ka EU.

- Mislim da su mnogi politički lideri trenutno pretvorili Crnu Goru u dječje igralište. Sa vrlo neodgovornim i netransparentnim porukama i ponašanjem i to mora da prestane ukoliko suštinski želimo da od Crne Gore napravimo zemlju istinske vladavine prava - kazao je Milatović.

Kkao je naglasio oni koji uživaju najviše funkcije u Crnoj Gori moraju imati odgovornije ponašanje, uključujući i predsjednika Vlade Crne Gore.

- O predsjedniku Vlade najbolje su rekli građani Budve. Građani su oni koji uvijek najbolje vide stvari - kazao je Milatović.

Upitan da prokomentariše razmirice u okviru Pokreta Evropa sad, Milatović je kazao da odavno nije dio tog pokreta, te da je ponosan na sve što je uradio u dijelu demokratske tranzicije u Crne Gore.

- Odavno nisam dio tog pokreta. U momentu kada sam vidio da je pokret odstupio od vrijednosnih stavova, odvojio sam se od pokreta - istakao je Milatović.

Naglasio je da mu se čini da je u svemu što je radio imao interes države Crne Gore i svih građana za razliku od mnogih koji, kako kaže, svakodnevno politički trguju sa stvarima koje nijesu dobre za Crnu Goru.

Milatović je kazao da je to stvar Vlade, kao i da je važno da kompletan proces bude otvoren za javnost, da se zna zbog čega je došlo do ovog slučaja.

Crna Gora je, dodaje Milatović, umorna od neodgovornosti i netransparentnosti.

Milatović je kazao da će uvijek da vrati Skupštini Crne Gore svaki zakon za koji smatra da ima odlike pogrešne politike ili neustavnosti.

- Ne mogu nijedan zakon u potpunosti da stopiram, ali upravo i tom smislu ću uputiti apel na poslanike u crnogorskoj Skupštini iste one koji su prije par godina govorili da su zakonske promjene koje se tiču Sudskog savjeta ustavni udar na državu a koji ovoga puta podržali taj udar na državu, da barem pročitaju šta su govorili javno o tom zakonskom rješenju, ovdje mislim na poslanike trenutne parlamentarne većine - istakao je Milatović.

- Kada je u pitanju nezavisnost medija, mislim da se trenutno zakonskim rješenjem Javnog servisa pokušava partijskom i političkom trgovinom u potpunosti poklopiti Javni servis, mislim da to nije dobro ni za Javni servis a ni za demokratski razvoj Crne Gore - dodao je Milatović odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije za medije sa bugarskim kolegom Rumenom Radevim.

Naglasio je da svako ko to želi da uradi ne misli dobro Crnoj Gori.

Milatović: Crna Gora je istakla kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti, očekujem podršku Bugarske

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 14:42