/ Instagram
27/06/2023 u 13:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Milatović: Pozdravljam odluku Ustavnog suda o Zakonu o predsjedniku

Odluka reflektuje i ono što je bio stav stručne javnosti, a to je da su Izmjene zakona predsjendiku neustavne. Sada imamo čistiju situaciju, i pozdravljam odluku Ustavnog suda, kazao je Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nakon samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) kazao je da pozdravlja presudu Ustavnog suda koji je danas ukinuo izmjene Zakona o predsjedniku. Najavio je i posjetu Beogradu u prvoj polovini jula.

"Drago mi je što je donijeta ta odluka konačno. Trebalo je dugo vremena, skoro pet mjeseci. Odluka reflektuje i ono što je bio stav stručne javnosti, a to je da su Izmjene zakona predsjendiku neustavne. Sada imamo čistiju situaciju, i pozdravljam odluku Ustavnog suda", kazao je Milatović.

Milatović: Posjeta Srbiji u prvoj polovini jula

Poručio je da će Crna Gora nastaviti da igra značajnu ulogu u svim regionalnim inicijativama.

"Ovaj sastanak bio je prilika da pokažemo našu podršku Ukrajini i da iskažemo potrebu jačanja naših društava", ocijenio je Milatović.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nakon samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) poručio je da će Crna Gora nastaviti da igra značajnu ulogu u svim regionalnim inicijativama.

On je dodao da su ovi izazovi učinili još važnijim značaj intergracija i međuregionane saradnje.

"Drago mi je što smo okupili ovoliki broj lidera za jendim stolom, i što smo još jednom dali nedosvmislenu poruku da smo posvećeni evropskoj budućnosti", kazao je Milatović.

Zahvalio je svima na učeću na samitu.

"Odziv visokih zvaničnika u ovolikom broju predstavlja potvrdu uspjeha crnogorskog predsjedavanja. Danas zaključujemo veliki broj aktivnosti. U fokusu su bili regionalna saradnja, zelena ekonomija, borba protiv organizovanog kriminala, energetska bezbjednost...", naveo je Milatović. 

Predsjedavanje SEECP-u od Crne Gore 1. jula preuzeće Sjeverna Makedonija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:26