Milatović. / - KABINET PREDSJEDNIKA
29/08/2023 u 15:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović poželio dobrodošlicu ambasadorima Egipta, Kuvajta, Poljske i Velike Britanije

U razgovorima su konstatovani dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za intenziviranje saradnje na bilateralnom planu, saopšteno je iz Kabineta predsjednika

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora - Dawn McKen, ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Andžeja Papježa, ambasadora Republike Poljske, Mahmoud Mostafa Afifija, ambasadora Egipta na nerezidentnoj osnovi i Fayez Mejbel Almutairija, ambasadora Kuvajta na nerezidentnoj osnovi.

image

Milatović sa ambasadorom Egipta

- KABINET PREDSJEDNIKA
image

Milatović sa ambasadorom Poljske

- KABINET PREDSJEDNIKA

U odvojenim razgovorima sa ambasadorima, predsjednik Milatović im je poželio dobrodošlicu, uspješnu misiju i iskazao uvjerenje da će tokom svog mandata dati puni doprinos unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

- U razgovorima su konstatovani dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za intenziviranje saradnje na bilateralnom planu, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

image

Milatović sa ambasadorkom VB

- KABINET PREDSJEDNIKA
image

Milatović sa ambasadorom Kuvajta

- KABINET PREDSJEDNIKA

Ukazano je na važnost i potrebu zajedničkog rada na definisanju konkretnih programa saradnje. Oblasti evropskih integracija, bezbjednosti, ekonomije, turizma, trgovine i kulture prepoznate su kao polja sa najviše potencijala za konkretne ideje koje će unaprijediti međudržavne veze i zbližiti građane i privredu zemalja, a jačanje političkog dijaloga kao neophodan podsticaj u tom pravcu.

Ambasadori su zahvalili predsjedniku na prijemu i dobrodošlici, uz punu otvorenost da u narednom periodu, u saradnji sa državnim organima rade na daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 14:55