Milatović i Rajzing Rajnke / - FOTO: SCREENSHOT/ INSTAGRAM
08/06/2023 u 17:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović primio ambasadorku SAD Džudi Rajzing Rajnke

Prenijela poziv državnog sekretara SAD Entonija Blinkena predsjedniku Crne Gore da posjeti Vašington

Na sastavku je bilo riječi kako je saopšteno, i o bilateralnim odnosima dvije države i partnerstvu u okviru NATO alijanse.

– Moja želja je strateško partnerstvo Crne Gore i SAD-a i radujem se posjeti Americi koja će dodatno osnažiti naše ukupne odnose, koji su na visokom nivou – kazao je Milatović.

On je naglasio da su prioriteti Crne Gore u narednom periodu jačanje aktivne i kredibilne uloge u Alijansi, ubrzanje evropskih integracija i snaženje odnosa sa susjedima.

– Vjerujem da nam je u tom kontekstu pomoć SAD-a važna, posebno kada govorimo o podršci javnosti našim NATO obavezama, jačanju vladavine prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i daljem razvoju ekonomskog dijaloga kao važne platforme između naših država – saopštio je Milatović.

Ambasadorka Rajnke kazala je da će Crna Gora kao i do sada imati snažnu podršku Sjedinjenih Država.

– Drago mi je da dijelimo viziju daljeg unaprjeđenja strateškog partnerstva Crne Gore i SAD. Pred vama su brojni izazovi i SAD će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu reformi i ostvarenja vaših euroatlantskih ciljeva – kazala je Rajnke.

Milatović je poručio da nakon izbora očekuje nastavak dijaloga sa predstavnicima političkih subjekata, neophodnog za parlamentarnu podršku postavljenjima u pravosuđu, čime bi se omogućilo puno funkcionisanje pravnog sistema i ubrzao proces evropskih integracija države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. septembar 2023 20:37