/ - FOTO: PREDSJEDNIK.ME
19/10/2023 u 15:08 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović sa Novovićem: Izbor Vrhovnog državnog tužioca mora biti prioritet novog saziva Parlamenta

U tom kontekstu, pozitivno je ocenjena saradnja Crne Gore i naših strateških međunarodnih partnera, na čijem jačanju treba raditi i u narednom periodu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović razgovarao je sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem.

Tokom sadržajnog razgovora, Predsjednik je istakao važnost misije Specijalnog državnog tužilaštva kada je u pitanju unaprjeđenje stanja vladavine prava u Crnoj Gori, imajući u vidu da je to preduslov svih drugih reformi.

Takođe, Predsjednik je pohvalio brojne rezultate koje je ovaj državni organ postigao nakon što je Novović stupio na funkciju. Posebno je istaknuta nužnost što hitnijeg izbora Vrhovnog državnog tužioca, što mora biti prioritet novog saziva Skupštine Crne Gore.

Naglašena je i potreba da se unaprijedi važeći normativni okvir kojim je utvrđena nadležnost Specijalnog državnog tužilaštva, u smjeru dodatnog fokusiranja na djela visoke korupcije i organizovanog kriminala.

Sagovornici su se saglasili da je nastavak odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije od najvećeg značaja za dalji razvoj crnogorskog društva, jačanje povjerenja građana u institucije i ubrzanje evropskog puta naše države. 

U tom kontekstu, pozitivno je ocenjena saradnja Crne Gore i naših strateških međunarodnih partnera, na čijem jačanju treba raditi i u narednom periodu.

Predsjednik Milatović je iskazao punu podršku Specijalnom državnom tužilaštvu u realizaciji budućih aktivnosti. Naglasio je da država mora preći sa riječi na djela i konačno riješiti pitanje prostornih i drugih neophodnih tehničkih uslova za rad tog državnog organa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:01