/ - KABINET PREDSJEDNIKA
23/06/2023 u 17:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović sa predstavnicima NVO: Crnoj Gori potrebno formiranje stabilne vlade

Milatović je rekao da su razgovarali i o obavezama i prioritetima novog saziva Parlamenta

Crnoj Gori potrebno je formiranje stabilne vlade koja će kao prioritet imati evropsku agendu, saopšteno je na sastanku predsjednika države Jakova Milatovića i predstavnika nevladinih organizacija (NVO).

Iz Službe za informisanje predsjednika kazali su da je Milatović primio predstavnike NVO u oblastima vladavine prava i evropskih integracija, a u okviru šireg dijaloga sa NVO sektorom po pitanju daljeg demokratskog napretka države.

Kako se navodi, Milatović je sa civilnim organizacijama razgovarao o situaciji u zemlji i izazovima sa kojima se država suočava.

Milatović je rekao da su razgovarali o obavezama i prioritetima novog saziva Parlamenta.

- Saglasili smo se da je Crnoj Gori potrebno formiranje stabilne vlade koja će kao prioritet imati evropsku agendu - kazao je Milatović.

Prema njegovim riječima, ovaj trenutak je važan za državu zbog prilike da se proces evropskih integracija ubrza.

- I u tom kontekstu potrebne su nam funkcionalne institucije, ubrzane reforme i društvena kohezija oko suštinskih ciljeva, kakav je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji - poručio je Milatović.

Kako je saopšteno iz Milatovićevg kabineta, tema razgovora bile su i imenovanja u pravosuđu, izborne reforme, vraćanje demokratskih vrijednosti i principa u društveni fokus, kultura političkog dijaloga kao i ambijent za djelovanje nevladinog sektora.

Dodaje se da su na sastanku dogovorene i buduće zajedničke inicijative.

Sastanku sa Milatovićem prisustvovali su predstavnici Akcije za ljudska prava, Centra za demokratsku tranziciju, Centra za građansko obrazovanje, Centra za Monitoring.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Centra za građanske slobode, Centra za demokratiju i ljudska prava, Centra za razvoj nevladinih organizacija i Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 09:36