Jakov Milatović / - FOTO: SLUžBA PREDSJEDNIKA CRNE GORE
14/06/2024 u 16:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović sa svjetskim liderima na Mirovnom samitu za Ukrajinu

Predsjednik države Jakov Milatović učestvovaće na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se 15. i 16. juna održava u Burgenštoku.

Pomenuti Samit predstavlja ključnu platformu za dijalog i uspostavljanje pravednog i trajnog mira u Ukrajini, zasnovanog na međunarodnom pravu i Povelji Ujedinjenih

- Cilj samita je promovisanje zajedničkog razumijevanja mogućeg okvira za postizanje mira, kao i definisanje mape puta za budući mirovni proces. Osim toga, raspravljaće se o temama od šireg međunarodnog interesa, uključujući nuklearnu i prehrambenu sigurnost, slobodu plovidbe i humanitarna pitanja - mnavodi se u saopštenju.

Milatović: Slanje crnogorskih vojnika u Ukrajinu nije opcija

Učešće na samitu potvrdili su brojni svjetski lideri, među kojima su pored predsjednika Milatovića, ukrajinski predsjednik Zelenski, francuski predsjednik Makron, potpredsjednica SAD-a Kamala Haris i mnogi drugi.

Crna Gora, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, visoko pridaje važnost mirovnim inicijativama i na taj način aktivno doprinosi uspostavljanju međunarodnog mira i bezbjednosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jul 2024 03:03