/ - MILATOVIć I šOLE
18/09/2023 u 19:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović-Šole: Crna Gora može da postane najveći strateški partner SAD-a na Balkanu

Sagovornici su se saglasili da je Memorandum o ekonomskoj saradnji između dvije države potpisan u vrijeme kada je predsjednik Milatović bio ministar ekonomskog razvoja odlična osnova za pozicioniranje Crne Gore kao destinacije za veće američke investicije

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa visokim zvaničnikom u američkom Stejt Dipartmentu Derekom Šoleom. 

U razgovoru Milatović je istakao da Crna Gora može i treba da postane najveći strateški partner SAD-a na Balkanu.

- On je kazao da tome u prilog ide i proces snažne demokratizacije u Crnoj Gori koji postoji nakon političkih promjena 2020. godine a koje su doprinijele tome da je Crna Gora danas još kredibilniji NATO saveznik, sa istorijskom podrškom građana prema članstvu u Alijansi- navodi se u saopštenju. Milatović je zatražio podršku američke administracije za najskorije učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju. On je saopštio da je to proces koji bi pozitivno uticao na reformske procese u cijelom regionu Zapadnog Balkana i šire. 

- Sagovornici su se saglasili da je Memorandum o ekonomskoj saradnji između dvije države potpisan u vrijeme kada je predsjednik Milatović bio ministar ekonomskog razvoja odlična osnova za pozicioniranje Crne Gore kao destinacije za veće američke investicije- navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:20