Jakov Milatović / - FOTO: PREDSJEDNIK
25/09/2023 u 18:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Ujveren sam da će Crna Gora sprovođenjem reformi ostvariti članstvo u EU

Milatović, koji je primio na sastanak britanskog ministra za Evropu Lea Dokertija, pozdravio je odlične i savezničke odnose između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva

Imajući u vidu da je Crna Gora NATO članica od 2017. godine u fokusu je ispunjavanje uslova za ubrzanje integracionog puta ka članstvu u EU. Ujveren sam da će Crna Gora, kroz sprovođenje neophodnih reformi posebno u oblasti vladavine prava, ostvariti ovaj cilj - ocijenio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović, koji je primio na sastanak britanskog ministra za Evropu Lea Dokertija, pozdravio je odlične i savezničke odnose između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, koji se, kako je rekao, produbljuju kroz redovan politički dijalog.

- Predsjednik Milatović je upoznao sagovornika sa tri ključna prioriteta vanjske politike Crne Gore kojima je snažno posvećen: jačanjem kredibiliteta članstva u NATO, ubrzanjem evropskih integracija i jačanjem dobrosusjedskih odnosa Ocijenio da bi na taj način Crna Gora predstavljala primjer uspješne priče u regionu Zapadnog Balkana, ali i da bi pozitivne i motivišuće implikacije bile šire od regionalnog konteksta - navedeno je u saopštenju.

Dokerti je, kako su rekli, izrazio zadovoljstvo svojom prvom zvaničnom posjetom Crnoj Gori. Istakao je da je Ujedinjeno Kraljevstvo veoma zainteresovano za region Zapadnog Balkana, te da snažno podržava demokratske reforme i razvojnu perspektivu kako Crne Gore, tako i cjelokupnog regiona.

- Pozdravio je posvećenost Milatovića definisanim vanjskopolitičkim prioritetima, uz nadu da će Crna Gora uspješno nastaviti svoj put ka njihovoj implementaciji - istakli su iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Dodaju i da je zajednički naglašeno da Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo kontinuirano produbljuju saradnju, posebno u oblasti odbrane kao NATO partneri, a razgovarano je i o mogućnostima za dalje jačanje bilateralne saradnje dvije zemlje, posebno u sferi ekonomije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. decembar 2023 05:32