Miljanić na Prespa forumu / - FOTO: VLADA CG
16/06/2023 u 12:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Miljanić na Prespa forumu: Crna Gora ima mjerljive rezultate u borbi protiv korupcije

Govoreći o antikorupcijskim mjerama koje provodi 43. Vlada Crne Gore, Miljanić je, pored ostalog, naglasio značaj formiranja Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije i izrade nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, kao prvog dokumenta te vrste u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić, učestvuje na Prespa forumu za dijalog u Strugi (Sjeverna Makedonija) koji je okupio predsjednike, premijere i ministre zemalja regione, kao i predstavnike evropskih država i međunarodnih organizacija.

“U okviru više plenarnih sesija, na samitu se govorilo o petogodišnjici Prespanskog sporazuma, političko – bezbjednosmim izazovima u regionu i Evropi, procesi proširenja EU i francusko – njemačkoj inicijativi za reforme unutar EU, migracijama, borbi protiv korupcije i stranih malignih uticaja i međunarodnim finansijama”, saopšteno je iz Vlade.

Ministar Miljanić imao je zapažena izlaganja na panelima “Iskorijenjivanje korupcije kroz politiku dobrog upravljanja i reforme pravosuđa” i “Upravljanje migracijama u državama EU i Zapadnog Balkana: solidarnost I zajednička posvećenost”.

“Govoreći o antikorupcijskim mjerama koje provodi 43. Vlada Crne Gore, Miljanić je, pored ostalog, naglasio značaj formiranja Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije i izrade nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, kao prvog dokumenta te vrste u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

On je istakao da Crna Gora ima mjerljive rezultate u borbi protiv korupcije, kao i da je napredak u toj oblasti konstatovan u posljednjem izvještaju Evropske komisije.

“Prespanski forum za dijalog organizuje se treći put u formi platforme za razmjenu pogleda, iskustava i ideja u cilju iznalaženja inovativnih diplomatskih ideja za rješavanje današnjih i sjutrašnjih izazova zemalja Zapadnog Balkana i EU”, zaključuju iz Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. jul 2024 03:05